Víťazom turnaja v SAE sa stal Irak

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Futbal

AL AIN 18. novembra (WEBNOVINY) – Futbalisti Iraku sa stali víťazmi prípravného turnaja štyroch krajín v Al Aine v Spojených arabských emirátoch. V stredajšom finále zdolali domáci tím najtesnejším rozdielom 1:0. Jediný gól Iraku, ktorý si postup do finále vybojoval sobotňajším víťazstvom nad Azerbajdžanom (1:0), zaznamenal v 22. min Karim. Domáci hráči nenašli cestu na prekonanie pozornej obrany hostí.

Prípravný futbalový turnaj štyroch krajín v Al Aine (SAE) – finále:

Irak – Spojené arabské emiráty 1:0 (1:0)

Gól: 22. Karim

Na turnaji v SAE prehra Česka s Azerbajdžanom

Futbalisti Českej republiky v stredu nečakane prehrali s Azerbajdžanom v stretnutí o 3. miesto na turnaji štyroch krajín v Al Aine v Spojených arabských emirátoch. Zverenci nového hlavného trénera Michala Bíleka podľahli svojmu súperovi 0:2 (0:1). Prvý gól strelil v 25. min Vagif Džavadov a skóre zápasu uzavrel v 89. min Ruslan Abušov. Premiéra Michala Bíleka pri kormidle českej futbalovej reprezentácie, ktorú absolvoval na tomto podujatí, sa skončila totálnym fiaskom. Jeho zverenci po neúspešnom zápase proti domácemu výberu SAE, zostali aj na štíte 125. mužstva v rebríčku FIFA.

Turnaj štyroch krajín v Al Aine (SAE) – stretnutie o 3. miesto:

Česko – Azerbajdžan 0:2 (0:1)

Góly: 25. Džavadov, 89. Abušov, ŽK: Medvedev, Abušov, Abbasov (všetci Azerb.), rozhodovali: Farid Ali – Saleh Al Marzoqi, Ahmed Al Shamsi (všetci SAE)

Zostavy

ČR: Grigar – Limberský, Šimůnek, Rajnoch, Pudil (46. Hloušek) – Matějovský (75. Švec), Holek (81. Rozehnal), Mario Lička – Jan Blažek (75. Fillo), Magera (63. Necid), Papadopulos

Azerjbadžan: Velijev – Medvedev, Levin, Abušov, Allachverdijev – Šukurov, Abbasov, Čertoganov (33. Sadygov), Mamedov (90. Pereira) – Džavadov, Ramim (84. Nadyrov).

Stretnutie s Azerbajdžanom vyznelo ešte horšie ako nedeľňajší duel Česka s domácimi futbalistami SAE, v ktorom „bílkovci“ v normálnom hracom čase remizovali s hostiteľskou krajinou 0:0 a penaltový rozstrel prehrali 2:3. Tréner Česka Michal Bílek aj v tomto stretnutí zvolil rozostavenie 4-3-3, lenže v ňom musel oželieť dvoch obrancov – stopéra Romana Hubníka a pravého obrancu Ondřeja Kušníra – ktorí neboli zdravotne v poriadku. Debut v A-mužstve ČR zažil defenzívny stredopoliar Mario Holek.

Národný výber ČR, ktorý opäť trpel nezohranosťou, nepredviedol žiadne individuálne kvality, nemal potrebnú vôľu po víťazstve a neuplatnil ani svoju výškovú prevahu. Jednoducho nemal nič, čím by porazil 125. mužstvo svetového rebríčka FIFA. Počas celého zápasu si Česi nevypracovali stopercentnú gólovú šancu, hoci mali viac z hry a častejšie strieľali. V 23. min sa v nádejnej situácii ocitol Papadopulos, ale namiesto strely volil prihrávku, čim zmaril šancu. V 25. min sa začala rodiť prehra českého tímu. Stredopoliar Šukurov z pravej strany odcentroval, Šimůnek na jeho vysoký center nedočiahol a Džavadov ho hlavou presne poslal k žrdi Grigarovej bránky.

Po prestávke boli Azerbajdžanci lepším mužstvom, častejšie útočili. Grigar v 67. min zneškodnil Radimovi tutovku a v 89. min dal Abušov opäť hlavou druhý gól, keď presne umiestnil center z rohového kopu autora prvého gólu Džavadova. Počas celého druhého polčasu bola pre Velijevovu bránku jediným nebezpečenstvom Papadopulosova hlavička, ktorá skončila tesne vedľa. Zmenu v hre Čechov nepriniesli ani striedania či výmeny hráčov na jednotlivých postoch.

SITA, Mediafax

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať