Štát pripravuje nový zákon o cestovnom ruchu

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Turistika
Foto: SITA/Gabriel Lipták

BRATISLAVA 11. januára (WEBNOVINY) – Ministerstvo dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja začalo proces prípravy nového zákona s cieľom zefektívniť podporu cestovného ruchu.

Ako informoval hovorca ministerstva Martin Krajčovič, príprava priamo nadväzuje na prijatú novelu zákona 91/2010, ktorou sa posunula účinnosť zákona od 30. novembra tohto roku. Na základe kvalifikovaných analýz a diskusií s dotknutými subjektmi v cestovnom ruchu bude okrem nového zákona vytvorený optimálny model spolufinancovania zo strany štátu. Finančné prostriedky budú pridelené jednotlivým subjektom v roku 2012 v súlade s pôvodným zámerom, uviedol Krajčovič.

Cieľom zákona o podpore cestovného ruchu je tvorba komplexného produktu, ktorý bude konkurencieschopný v európskom prostredí. Zamestnávatelia, živnostníci a drobní a príležitostní poskytovatelia služieb v cestovnom ruchu budú môcť po vytvorení potrebných legislatívnych podmienok dosiahnuť výrazne lepšie výsledky. Ministerstvo chce taktiež hľadať riešenie pre rozvoj jednotlivých regiónov na Slovensku.

Teší nás záujem zástupcov samospráv, ktorí sa zúčastnili dnešného úvodného stretnutia k tomuto zákonu. Našim cieľom je, aby zákon o podpore cestovného ruchu bol prospešný pre rozvoj cestovného ruchu, ale zároveň zabezpečil spravodlivé a efektívne prerozdelenie verejných zdrojov,“ uviedol po utorkovom stretnutí generálny riaditeľ sekcie cestovného ruchu Július Hudec. V zmysle záverov stretnutia, účastníci utorkového stretnutia strany zašlú ministerstvu svoje pripomienky k pôvodnému zákonu, dodal Krajčovič.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia