AHMADÍNEDŽAD: Obama slúži Izraelu

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Ahmadínedžád
Foto: SITA/AP

TEHERÁN 11. februára (WEBNOVINY) – Iránsky prezident Mahmúd Ahmadínedžád kritizoval vo štvrtok amerického prezidenta Baracka Obamu s tým, že jeho americký kolega „mrhá príležitosťami“ a slúži záujmom Izraela. Podľa Ahmadínedžáda nádej na zmenu (v politike USA) sa mení na beznádej.

„(Obama) mrhá príležitosťami a nekoná správne,“ povedal iránsky prezident veľkému davu, ktorý sa zišiel na námestí v centre Teheránu pri príležitosti osláv 31 výročia islamskej revolúcie. „Ide cestou, ktorá je proti jeho vlastným záujmom a záujmom amerického ľudu a ktorá je v súlade s vôľou sionistov,“ povedal prezident. „Nechceme, aby mali napokon pravdu tí, ktorí tvrdili, že prišiel iba preto, aby napravil imidž Ameriky,“ dodal.

Irán po prvýkrát v histórii zakázal zahraničným médiám prístup na štvrtkové oslavy islamskej revolúcie. Na piatok sú totiž plánované aj opozičné demonštrácie, a pravdepodobne práve z tohto dôvodu si Teherán neželá, aby o udalostiach informovali. Desaťdňové oslavy s názvom Dekáda úsvitu vyvrcholia práve 11. februára, čo je dátum, kedy sa v krajine chopili moci revolučné sily vedené ajatolláhom Chomejním.

SITA/AFP

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Barack ObamaMahmúd Ahmadínedžád