Aj toto je KHL, bizarnú situáciu zažil aj Andrej Meszároš

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Andrej Meszároš
Slovenský hráč Sibiru Novosibirsk Andrej Meszároš (vpravo) v akcii. Foto: facebook.com/hcsibir1962

BRATISLAVA 1. marca (WebNoviny.sk) – Aktuálny ročník play-off Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) so sebou prináša skutočne bizarné situácie. Počas minulého týždňa sa v jednej z nich ocitli aj hokejisti Slovana Bratislava, ktorým domáci tím CSKA Moskva po tréningu zatvoril dvere zo šatne do arény reťazou a pre istotu tam postavil aj policajta. Ešte predtým zaujala ostrá hádka hviezdneho útočníka Alexandra Radulova z CSKA so šéfom rozhodcov celej súťaže.

Hráči Novosibirska čakali šesť hodín v lietadle

V nedeľu hráči tímu Sibir Novosibirsk po štvrtom súboji štvrťfinále Východnej konferencie na ľade Admiralu Vladivostok. Klub, v ktorom pôsobí aj slovenský reprezentačný obranca Andrej Meszároš, totiž čakal na letisku vo Vladivostoku priamo v lietadle na odlet domov neuveriteľných šesť hodín.

Ďalších približne šesť hodín trval presun hokejistov. V nedeľu triumfoval domáci Admiral nad Novosibirskom 2:0 a stav série hranej na štyri víťazstva znížil na 1:3. Piaty vzájomný zápas je na programe v už v utorok 1. marca.

Video: Admiral v treťom zápase zdolal Sibir 2:0

Zástupcovia klubu Sibir Novosibirsk už počas čakania v lietadle vyjadreniami na sociálnych sieťach nepriamo obvinili zástupcov súpera, že sa práve oni postarali o to, aby mal Sibir čo najhoršie podmienky na prípravu na ďalší duel. V súvislosti so šesťhodinovým meškaním charterového letu odzneli ako dôvody technické problémy stroja, ktorým mali hokejisti Novosibirska letieť domov. Oficiálneho vysvetlenia sa však nedočkali doteraz.

Olej do ohňa prilial klub z mesta Vladivostok v pondelok ráno na svojom oficiálnom webe aj sociálnych sieťach krátkou správou: „Dobré ráno, Sibírčania! Ako ste docestovali domov? Let bol v poriadku?“ Generálny manažér Admiralu Iľdar Muchometov však vzápätí dôrazne odmietol podiel jeho klubu na tejto situácii. „Situáciu nemôžem komentovať. Viem, že Sibir sedel šesť hodín v lietadle, no náš klub nemá na tom žiadny podiel. Na sto percent,“ uviedol.

Podľa správ na ruských weboch bolo lietadlo, v ktorom čakali hokejisti Sibiru Novosibirsk, nevykúrené a počas čakania na odlet sa minuli aj zásoby jedla. Jeden z legionárov v tíme Sibir Novosibirsk, český brankár Alexandr Salák, na margo nedeľňajšieho incidentu poznamenal: „Po trápení v lietadle nemám pocit, že chcem ešte chytať v KHL. Je to obrovský škandál.“

Počas play-off KHL nejde o prvý problém s čakaním niektorého z mužstiev v lietadle. V sezóne 2013/2014 počas finálovej série medzi Metallurgom Magnitogorsk a skrachovaným HC Lev Praha si obe mužstvá takisto vymieňali podobné „láskavosti“.

Joensu sa pohádal so Skudrom

Pomedzi tieto udalosti trochu zanikol sobotňajší konflikt medzi trénerom Nižného Novgorodu Peterisa Skudru s útočníkom Jokeritu Helsinki Jessem Joensuum po štvrtom súboji štvrťfinálovej série na ľade ruského mužstva. Pri odchode z ľadu do seba obaja „skočili“ v útrobách štadióna. Vymenili si zopár štipľavých odkazov, od seba ich však „držala“ bezpečnostná služba.

Podľa fínskeho útočníka bol iniciátorom roztržky kouč domáceho kolektívu, ktorý vyhral 3:2 po predĺžení a v sérii hranej na štyri víťazstvá vedie už 3:1. „Napadol ma a nazval gayom. Nebol som v šoku, ale poriadne ma to prekvapilo. Neviem si predstaviť, že si niečo také dovolia Mike Babcock alebo Erkka Westerlund. Je to neprofesionálne. Nazval som ho zlým trénerom, no neurážal som ho. Mal by sa viac sústrediť na svoj tím,“ povedal Joensuu.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Andrej MeszárošMike Babcock
Firmy a inštitúcie Admiral VladivostokSibir Novosibirsk