Slovan bojuje s dlhmi, sezóna údajne nie je ohrozená

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Barry Brust
Barry Brust zo Slovana počas zápasu Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL). Foto: SITA/Marek Mrviš

BRATISLAVA 1. decembra (WebNoviny.sk) – Účasť hokejového Slovana Bratislava v zápasoch Kontinentálnej hokejovej ligy 2016/2017 nie je ohrozená, mužstvo riadne dohrá sezónu. Vedenie klubu si je vedomé svojich záväzkov, ktorých časť bude uhradená v najbližších dňoch a ďalšie priebežne v nasledujúcich týždňoch.

Situácia je neúnosná, uvidíme, čo s tímom podnikneme. Sľúbili nám, že výplaty uhradia do konca novembra, ktorý sa už skončil. Vedenie svoje slovo nedodržalo,“ povedal po stredajšom stretnutí s Novosibirskom útočník Radek Smoleňák, podľa ktorého nemajú financie vplyv na výkony v zápasoch.

Stretnutie medzi majiteľom klubu a hovorcami kabíny

Manažment dlží hokejistom výplaty za niekoľko mesiacov, situácia je kritická a počas štvrtka sa uskutočnilo aj stretnutie medzi majiteľom klubu a hovorcami kabíny, na ktorom mužstvo zastupovali kapitán Andrej Meszároš a jeho asistenti Jeff Taffe a Ivan Švarný. Pred schôdzkou sa spomínal aj bojkot piatkového zápasu s Novokuzneckom.

HC SLOVAN Bratislava ubezpečuje všetkých fanúšikov, partnerov a sponzorov a širokú športovú verejnosť, že účasť A-mužstva vo zvyšných zápasoch sezóny KHL 2016/2017 nie je v žiadnom prípade ohrozená. Mužstvo riadne nastúpi na všetky nasledujúce zápasy a súťaž odohrá. Vo štvrtok v popoludňajších hodinách sa uskutočnilo vzájomné stretnutie hlavných akcionárov klubu so zástupcami hráčov. Vedenie potvrdilo, že si je plne vedomé záväzkov voči hráčom a pracuje na ich postupnom vyrovnaní. Časť záväzkov bude uhradená už v najbližších dňoch a ďalšie priebežne v nasledujúcich týždňoch. Zástupcovia hráčov boli o celej aktuálnej situácii podrobne informovaní,“ píše sa v stanovisku, ktoré zverejnili na klubovom webe.

Slovan bojuje s dlhmi už vyše dva roky

Situáciu v bratislavskom tíme pozorne sleduje aj vedenie hráčskej asociácie Kontinentálnej hokejovej ligy. „Slovan bojuje s dlhmi už vyše dva roky. Jeden z hráčov sa na nás obrátil so žiadosťou o pomoc, začali sme situáciu vyhodnocovať a ukázalo sa, že zaňho ani raz neprišli financie na účet hráčskej asociácie. Sám pritom tvrdí, že každý mesiac mu ich z výplaty odpočítali,“ povedal v rozhovore pre championat.com šéf hráčskych odborov Andrej Kovalenko. Hokejisti sa v centrále asociácie v Moskve informujú, čo majú v konkrétnych prípadoch robiť. Rady si často pýtajú najmä cudzinci.

Najhoršou alternatívou pre Slovan je predčasný koniec sezóny. „Je to možné. Ak nevyplatia mzdy a nesplatia dlhy, potom je možné každé riešenie. Deje sa to v našej Vyššej lige a teraz sa zdá, že k tomu prichádza aj v Kontinentálnej hokejovej lige,“ uviedol Kovalenko.

Zástupca jedného z finančných podporovateľov Slovana Vasilij Šimko vylučuje, že by klub nedohral sezónu. Hokejisti podľa neho nebudú štrajkovať. „Každý je nešťastný, že sú finančné problémy. Je to len dočasné, pred Novým rokom budú všetky otázky uzavreté a do januára vstúpi klub bez akýchkoľvek dlhov. Ak niektorý z hráčov nevykorčuľuje na ľad, bude to len zo športových dôvodov,“ vyhlásil pre R-Sport Šimko.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Andrej MeszárošIvan ŠvarnýJeff TaffeRadek Smoleňák
Firmy a inštitúcie HC Slovan Bratislava