Video: Slovan vyhral v Moskve, Říha nešetril slovami chvály

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Miloš Říha
Tréner Slovana Miloš Říha počas zápasu Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) Foto: SITA/Marko Erd

MOSKVA 18. januára (WebNoviny.sk) – Po triumfe 3:0 na ľade Spartaka Moskva v utorkovom zápase Kontinentálnej hokejovej ligy tréner Slovana Bratislava Miloš Říha nešetril slovami chvály. Výkon svojich zverencov označil za najlepší na ľade súpera v celej sezóne 2016/2017.

„Belasí“ z ostatných ôsmich zápasov vyhrali sedem, uspeli v piatom dueli za sebou a prevádzajú ostrý finiš v boji o play-off. „Hrali sme disciplinovane, takticky veľmi dobre a najmä tímovo. Súperovi sme takmer nič nedovolili. U súpera sme v tejto sezóne hrali najlepšie práve teraz v Moskve,“ cituje Miloša Říhu športový portál championat.com.

Spartakovcov v utorok večer „zarezal“ ich bývalý hráč Igor Musatov, ktorý v 7. a 22. min skóroval. Robustný útočník si obliekal dres Spartaka v rokoch 2004-2006 aj 2009-2011. Gólovú poistku pre hostí pridal v 38. min český obranca Tomáš Kundrátek, ktorý v presilovej hre vymietol ľavý horný roh Svenssonovej bránky.

Slovan má po 51 stretnutiach na konte 72 bodov a na postupové priečky do play-off aktuálne odstup troch bodov. „Ja a hrdina? Toto je tímový šport. Dôležité sú tri body a ideme ďalej. Zajtra svitne nový deň a potom príde nový zápas, v ktorom zasa strelia góly iní hráči,“ skromne zhodnotil Musatov pre ruské médiá.

Tréner Miloš Ŕíha na adresu Musatova, ktorý nastúpil v útoku so Slovincom Žigom Jegličom a Kanaďanom Kylom Chipchurom, poznamenal: „Prišiel k nám trochu nepripravený a chvíľu mu trvalo, kým pochopil potrebné veci a zlepšil fyzickú stránku. Teraz sa posunul už do druhého útoku a stal sa jedným z našich kľúčových hráčov. Už dobre vie, ako treba hrať v tomto tíme.“ Musatov dostal aj otázku, aké to je byť v tíme Slovana jediným Rusom. „V našom tíme nemáme žiadny problém,“ odpovedal Musatov.

Ruské médiá pripomínajú, že Říha si teraz zrejme dvojnásobne vychutnáva triumf nad Spartakom, ktorý z lavičky viedol v rokoch 2007-2010. „Dôležité je ďalšie víťazstvo a posúvame sa ďalej,“ doplnil tréner Slovana. Najbližšie sa „belasí“, bojujúci zo všetkých síl o účasť v play-off, predstavia vo štvrtok 19. januára na ľade tímu Neftechimik Nižnekamsk (17.00 h SEČ).

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Miloš ŘíhaTomáš Kundrátek
Firmy a inštitúcie HC Slovan BratislavaSpartak Moskva