Na zápasy Slovana v KHL chodilo viac ľudí ako minulú sezónu

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Slovan Bratislava zdolal Dinamo Riga po predĺžení
Roztlieskavačky HC Slovan Bratislava počas zápasu Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) s Dinamom Riga. Bratislava, 21. september 2015. Foto: SITA/Robert Tappert

BRATISLAVA 26. februára (WebNoviny.sk) – Slovanu Bratislava sa v sezóne 2016/2017 podarilo zvýšiť priemernú návštevu v porovnaní s predchádzajúcim ročníkom Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL). Referuje o tom oficiálny web „belasých“. Domáce súboje zverencov trénera Miloša Říhu videlo viac ako 270-tisíc divákov.

„Priemerná návštevnosť na jeden zápas dosiahla 9104 divákov, čo je približne o 300 divákov viac ako vlani. Domáca aréna mala počas sezóny takmer 91-percentnú mieru obsadenia hľadiska. Z tridsiatich domácich zápasov Slovan vypredal dvanásť,“ uvádza sa v správe. Slovanu sa na rozdiel od predchádzajúceho ročníka KHL nepodarilo postúpiť do play-off.

„Je pravdepodobné, že s priemerom vyše 9100 divákov na zápas bude Slovan atakovať najlepšiu desiatku európskych klubov v pravidelnom rebríčku IIHF, ktorý zverejnia po skončení základných častí všetkých európskych líg. Tieto čísla iba potvrdzujú dlhodobé postavenie hokejového Slovana ako divácky najúspešnejšieho slovenského športového klubu. V kritériách priemernej návštevnosti a miery obsadenia arény patrí Slovan vďaka svojim skvelým fanúšikom medzi absolútnu špičku v 29-člennom pelotóne tímov KHL,“ informuje web bratislavského klubu, podľa ktorého výťažok zo vstupného tvorí dôležitú časť klubového rozpočtu.

V celej KHL jedno stretnutie sledovalo priemerne 6124 priaznivcov, všetkých 870 duelov sledovalo spolu 5,328 milióna divákov.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Firmy a inštitúcie HC Slovan Bratislava