Hokejisti Leva vyhrali v Magnitogorsku prvý zápas finále KHL

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Lev praha metallurg magnitogorsk
Hokejisti HC Lev Praha vyhrali prvé finále Gagarinovho pohára Kontinentálnej hokejovej ligy na ľade Metallurgu Magnitogorsk hladko 3:0. Foto: facebook.com/KHL.ru?fref=ts

MAGNITOGORSK 18. apríla (WEBNOVINY) – Hokejisti HC Lev Praha vyhrali prvé finále Gagarinovho pohára Kontinentálnej hokejovej ligy na ľade Metallurgu Magnitogorsk hladko 3:0 a v sérii na štyri víťazstvá sa ujali vedenia 1:0.

Pražania predviedli v Magnitogorsku výborný výkon a skvele im zachytal najmä brankár Petri Vehanen. Lev vyhral nad Magnitogorskom prvýkrát v klubovej histórii. Český tím má šancu stať sa prvým neruským víťazom Gagarinovho pohára.

Metallurg začal duel tlakom, ktorý však jeho súper prežil a v 14. min udrel. Brankára Košečkina prepálil tvrdou strelou od modrej pri presilovke Martin Ševc. Českému tímu robil veľké problémy najmä prvý útok domácich Moziakin – Zaripov – Kovář, ale defenzíva odolala. V 25. min sa pred bránkoviskom najlepšie zorientoval Petr Vrána a bekhendom druhýkrát prekonal Košečkina. V závere už Pražania bránili výsledok a v predposlednej minúte mu dal konečnú podobu pri power-play Metallurgu Justin Azevedo.

Slovák Lukáš Cingeľ odohral v zápase 9:29 min. Druhé finále je na programe v nedeľu 20. apríla opäť na ľade Magnitogorska.

Metallurg Magnitogorsk – Lev Praha 0:3 (0:1, 0:1, 0:1) – stav série: 0:1

Góly: 14. Ševc (Azevedo), 25. Vrána (Sekáč, Thörnberg), 59. Azevedo (J. Novotný, Zackrisson)

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Firmy a inštitúcie HC Lev PrahaMetallurg Magnitogorsk