V Prahe padli dva rekordy KHL, divácky i bodový

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Lev Praha
Hokejisti HC Lev Praha a Metallurgu Magnitogorsk pred tretím finálovým zápasom KHL, ktorý v O2 arene sledovalo 16 435 divákov. Foto: facebook.com/levpraha

PRAHA 22. apríla (WEBNOVINY) – Tretie finále hokejového Gagarinovho pohára medzi HC Lev Praha a Metallurgom Magnitogorsk sledovalo v utorok večer v O2 Arene 16 435 divákov. Je to nový rekord ruskej nadnárodnej súťaže. Pražská hala držala aj doterajšie maximum KHL. Súboj Leva Praha s Dinamom Moskva navštívilo 9. októbra 2012 v českej metropole 16 304 fanúšikov. Informuje o tom web KHL.

Viac o treťom finálovomm zápase sa dočítate

—–> v tomto článku.

O2 Arena je najväčšou arénou, v ktorej sa hrajú zápasy Kontinentálnej hokejovej ligy. Veľkosťou jej ako-tak konkuruje len hala v bieloruskom Minsku, ktorá však má kapacitu 15 086 divákov. Lev Praha nehrá v O2 Arene všetky zápasy, jeho domovským stánkom je Tipsport Arena v Holešoviciach.

O ďalší rekordný zápis sa postaral v utorok večer v Prahe útočník Magnitogorska Sergej Moziakin, ktorý sa pri prehre 2:3 podieľal na oboch góloch svojho tímu. Prvý dal a na druhý prihral, vďaka čomu nazbieral v tohtoročnom play-off už 24 bodov (9+15). Je to nový rekord vyraďovacej časti, doterajšie maximum držal z roku 2011 nebohý Čech Josef Vašíček, ktorý v drese Lokomotivu Jaroslavľ dosiahol 22 bodov (7+15). Tridsaťtriročný Moziakin môže svoje štatistiky ešte rozšíriť, keďže sa budú hrať ešte minimálne dva zápasy. Lev v sérii vedie 2:1. Informácie zverejnil web championat.com.

Video: Najkrajšie momenty tretieho finále KHL

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Sergej Moziakin