Je to definitívne, Donbas Doneck nebude hrať v KHL

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Donbas Doneck
Foto: SITA/Jozef Jakubčo

MOSKVA 18. júna (WEBNOVINY) – Ukrajinský Donbas Doneck bude v sezóne 2014/2015 chýbať v Kontinentálnej hokejovej lige (KHL). Informáciu o absencii klubu, ktorému nedávno vyhorela hala v nepokojmi zmietanej krajine, priniesla agentúra ITAR-TASS s odvolaním sa na nešpecifikovaný zdroj zo zázemia. Ide o výsledok rokovaní medzi šéfom KHL Alexandrom Medvedevom a prezidentom klubu Borisom Kolesnikovom.

Hokejisti Donbasu budú v novej sezóne 2014/2015 pôsobiť v novovytvorenej ukrajinskej profesionálnej lige. Na Ukrajine boli pred rokom problémy s profesionálnou súťažou. Kluby stratili kontrolu nad jej financovaním, situáciu musela zachraňovať národná hokejová federácia. V lige napokon hralo len šesť tímov, majstrom sa stal Kompanion-Naftogaz Kyjev. V novom ročníku by sa malo predstaviť desať mužstiev vrátane Donbasu. Definitíva padne na prelome júna a júla.

Všetko o napätej situácii na Ukrajine sa dočítate

—-> TU.

Obrazom: Separatisti v máji podpálili arénu Donbasu

Ako je známe, najmä východná časť Ukrajiny v okolí Donecka sa zmieta v kríze a odohrávajú sa tam ozbrojené konflikty medzi separatistami a vládnymi silovými zložkami. Boje sa nevyhli ani miestnemu letisku.

„Už v utorok večer som mal indície, že by malo prísť k tomu kroku. Veľmi ma to neprekvapilo. Situácia v krajine je stále nejasná, nikto nechcel ísť do rizika. KHL a ani klub nechceli, aby boli opäť problémy,“ zareagoval na informácie z východnej časti Európy brankár Ján Laco. Okrem gólmana mal pôsobiť v ukrajinskom klube aj Peter Podhradský.

V súčasnosti budú hráči Donbasu riešiť svoju ďalšiu budúcnosť. „Ešte neviem presne, ako je to ohľadom zmlúv. Asi budú ukončené a staneme sa voľnými hráčmi. Verím, že už čoskoro dostaneme všetky oficiálne informácie, dovtedy budeme čakať,“ predznamenal Ján Laco.

V hre bola aj možnosť, že by Donbas odohral sezónu na inom štadióne. S ponukou prišiel primátor Popradu Anton Danko. Vedenie KHL však túto alternatívu zamietlo. „Mne by vyhovovalo, ak by sme hrali v Poprade, ale KHL nechcela, aby sa hralo inde ako v Donecku,“ doplnil Ján Laco.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Anton DankoJán LacoPeter PodhradskýTomáš Netík