Lev Praha má problémy, hrozí mu koniec v KHL

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Lev Praha vyhral v Bratislave nad Doneckom
Zľava: Brankár Lev Praha Atte Engren a hráč Donbasu Jevgenij Beluchin počas tretieho zápasu semifinále play-off Západnej konferencie Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) medzi Donbas Doneck a HC Lev Praha. Bratislava, 23. marec 2014. Foto: SITA/Jozef Jakubčo

MOSKVA 25. júna (WEBNOVINY) – Finalista Gagarinovho pohára v sezóne 2013/2014 HC Lev Praha sa podľa portálu R-Sport nepredstaví v nasledujúcom súťažnom ročníku v Kontinentálnej hokejovej lige (KHL).

Dôvodom sú ekonomické problémy pražského mužstva. Káder HC Lev od polovice apríla opustilo niekoľko hráčov – Jiří Sekáč, Nathan Oystrick, David Ullström, Spencer Humphries či Jakub Klepiš. Odišiel aj tréner Kari Jalonen, ktorý sa stal kormidelníkom fínskej reprezentácie. V porovnaní s predchádzajúcim ročníkom sa v KHL s určitosťou nepredstavia Spartak Moskva a Donbas Doneck. Vedenie ligy prijalo trochu nováčikov – Jokerit Helsinki, HK Soči a Ladu Togliatti.

Finalista Gagarinovho pohára KHL potvrdil problémy s financiami. Situáciu v českom tíme intenzívne riešia a finálny verdikt bude známy v priebehu pondelka ďalšieho týždňa. Informoval o tom PR riaditeľ HC Lev Jan Rachota prostredníctvom tlačovej správy.

V súčasnosti je v klube normálne pracovné prostredie. Čakáme na rozhodnutia zhora,“ rozhovoril sa v nedávnom rozhovore pre Sovietskij Sport športový riaditeľ Leva Rašid Chabibulin, ktorý následne zareagoval na otázku o chýroch, že v klube nie je všetko v poriadku: „Nechcem hovoriť o niečom, čo nie je moja parketa. Viem, že sú nejaké problémy a riešia sa. Som v kontakte s prezidentom klubu Jevgenijom Myškovským. Myslím si, že v blízkom čase bude všetko jasné. Sú problémy spojené s financovaním klubu v budúcnosti, ak som dobre pochopil situáciu.

Lev Praha prehral tohtoročné finále Gagarinovho pohára s Metallurgom Magnitogorsk v sedemzápasovej sérii a súčasné problémy sa týkajú aj slovenského obrancu Mareka Ďalogu, ktorý sa mal stať v medzisezónnom období novou posilou českého klubu. Dohodu však zatiaľ stopli problémy HC Lev. „Je pravda, že sme chceli, aby v našom tíme pôsobil. Takisto ako všetci ostatní hráči však musí počkať do pondelka,“ uviedol pre večerné športové spravodajstvo televízie Joj hovorca klubu Jan Rachota.

Dvadsaťpäťročný Ďaloga štartoval pred mesiacom na svojich druhých majstrovstvách sveta v kariére a bol najlepším slovenským obrancom. Stredoslovák v predchádzajúcich dvoch sezónach pôsobil v Pardubiciach, predtým hral v rodnom Zvolene, Detve či Spišskej Novej Vsi.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Firmy a inštitúcie HC Lev Praha