Slovan získal obrancu s bohatými skúsenosťami z NHL

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Kurtis Foster
Foto: SITA/AP

BRATISLAVA 27. júna (WEBNOVINY) – Slovenský účastník Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) Slovan Bratislava získal do svojho kádra kanadského obrancu Kurtisa Fostera. Informuje o tom web belasých.

Tridsaťdvaročný bek v minulej sezóne pôsobil v konkurenčnom Medveščaku Záhreb, v ktorom odohral dovedna 57 duelov s bilanciou 7 gólov a 16 asistencií. Stal sa tak najproduktívnejším zadákom chorvátskeho mužstva.

Kurtis Foster má na svojom konte skúsenosti zo zámorskej NHL, za Philadelphiu, Minnesotu, New Jersey, Anaheim, Edmonton, Tampu Bay a Atlantu absolvoval 408 zápasov.

„S Kurtisom Fosterom prichádza do našej obrany veľká kvalita. Ide o dobre stavaného hráča s tvrdou strelou, ktorý má bohaté skúsenosti z NHL. V minulej sezóne patril medzi výrazné opory defenzívy Záhrebu a zaradil sa k najlepším bekom celej ligy, o čom svedčí aj jeho účasť v Zápase hviezd KHL. V Slovane s ním rátame do hry v nerovnovážnom stave a určite bude patriť medzi najvyťažovanejších obrancov mužstva,“ povedal pre klubový web generálny manažér Slovana Maroš Krajči.

Dohoda znie na jeden rok a zmluvu ešte musí zaregistrovať centrála KHL v Moskve.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Maroš Krajči
Firmy a inštitúcie HC Slovan Bratislava