Posily Foster a Backlund sú už oficiálnymi hráčmi Slovana

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Backlund foster
Sprava: Švédsky brankár Johan Backlund, Kurtis Foster a Matt Murley. Foto: Hcslovan.sk

MOSKVA 12. júla (WEBNOVINY) – Vedenie Kontinentálnej hokejovej ligy oficiálne zaregistrovalo dohody Slovana Bratislava so švédskym brankárom Johanom Backlundom a kanadským obrancom Kurtisom Fosterom.

Obaja sa dohodli s tímom zo Slovnaft Areny na ročných kontraktoch. K podpisu zmlúv už prišlo dávnejšie, v centrále KHL ich zaregistrovali až počas tohto týždňa. Informuje o tom web nadnárodnej súťaže.

Janus dostal kolegu

Tridsaťdvaročným rodák z mesta Skelleftea (nar. 24. júla 1981) Backlund vytvorí v Slovane brankársku dvojicu s Jaroslavom Janusom. Švéd odchytal v sezóne 2009/2010 dva zápasy v NHL za Philadelphiu Flyers (z toho jeden v play-off), prevažnú časť kariéry v zámorí strávil vo farmárskom tíme AHL Adirondack Phantoms.

Okrem materského tímu AIK Skelleftea pôsobil aj v ďalších švédskych kluboch Leksand a Timra, dovedna má na konte v najvyššej švédskej súťaži SHL 206 štartov. V minulej sezóne chytal za Viťaz Podoľsk.

Foster hral za Medveščak

Tridsaťdvaročný Foster v poslednom ročníku pôsobil v konkurenčnom Medveščaku Záhreb, v ktorom odohral dovedna 57 duelov s bilanciou 7 gólov a 16 asistencií. Stal sa tak najproduktívnejším zadákom chorvátskeho mužstva.

Kurtis Foster má na svojom konte skúsenosti zo zámorskej NHL, za Philadelphiu, Minnesotu, New Jersey, Anaheim, Edmonton, Tampu Bay a Atlantu absolvoval 408 zápasov. V minulej sezóne patril medzi výrazné opory defenzívy Záhrebu a zaradil sa k najlepším bekom celej ligy, o čom svedčí aj jeho účasť v Zápase hviezd

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Johan Backlund
Firmy a inštitúcie ŠK Slovan Bratislava