V úvode KHL budú Slovanu pre zranenie chýbať kľúčoví hráči

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Hokejisti Slovana doma nestačili na Vítkovice
Brankár Slovana Johan Backlund (vľavo) počas prípravného hokejového zápasu medzi HC Slovan Bratislava - HC Vítkovice Steel. Bratislava, 28. august 2014. Foto: SITA/Jozef Jakubčo

BRATISLAVA 1. septembra (WEBNOVINY) – Hráči Slovana Bratislava nastúpia na svoj úvodný duel v Kontinentálnej hokejovej lige (KHL) vo štvrtok 4. septembra proti Medveščaku Záhreb bez dvojice skúsených obrancov Kurtisa Fostera a Martina Štajnocha.

Kanaďana Fostera, ktorý prišiel do slovenskej metropoly práve z Medveščaka, trápi medzirebrové svalstvo. Dlhoročný hráč Slovana Štajnoch má zlomené rebrá.

„Obaja na budúci týždeň nebudú hrať. Foster sa zúčastnil iba začiatku prípravy, dlhodobo už netrénuje a nehrá. Od jeho kvalít sme si veľa sľubovali. Štajnoch nemôže hrať pre zlomené rebrá. Absenciu oboch vidím v okruhu dvoch týždňov alebo aj dlhšie,“ odpovedal na otázku agentúry SITA tréner Rostislav Čada.

Český kouč je presvedčený, že ďalší jeho zverenci budú stopercentne pripravení na úvodný duel v tretej sezóne Slovana v KHL. „Verím, že ostatní hráči si oddýchnu, dobre ich pripravíme a vyladíme formu, aby sme boli v prvom stretnutí úspešní,“ doplnil Čada.

Aj v novej sezóne povedie Slovan do bojov v KHL s kapitánskym céčkom na drese Milan Bartovič. Líderskú funkciu si plnil už počas prípravy a céčko mu zostane aj v samotnej sezóne. „Celú dobu počas prípravy sme pracovali na určitých riešeniach. Nie je dôvod – a bolo by aj chybou – niečo meniť krátko pred štartom súťaže,“ dodal Čada.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Milan BartovičRostislav Čada
Firmy a inštitúcie HC Slovan Bratislava