Video: Slovan prehral s CSKA Moskva, Nagy v zostave chýbal

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
HC Slovan Bratislava - CSKA Moskva
Útočník CSKA Moskva Jan Muršak prekonáva brankára Slovana Bratislava Johana Backlunda počas zápasu Kontinentálnej hokejovej ligy. Bratislava, 20. september 2014. Foto: SITA/Ján Slovák

BRATISLAVA 20. septembra (WEBNOVINY) – Hráči Slovana Bratislava prehrali štvrtý zápas v rade v Kontinentálnej hokejovej lige, keď v sobotu podvečer nestačili v domácej Slovnaft Arene na CSKA Moskva a podľahli mu 1:4. Najlepším hráčmi stretnutia boli Alexander Radulov a Michal Vondrka.

Pre Bratislavčanov bol veľkou prekážkou brankár Stanislav Galimov. Na lavičke „belasých“ už nebol Rostislav Čada. Z tribúny Slovnaft Areny duel sledoval aj Miloš Říha, ktorý je najvážnejším adeptom na uvoľnený post.

Dočasný trénerský tandem Vladimír Országh – Ján Lipiansky od začiatku stretnutia postavil do bránky Johana Backlunda. V porovnaní s predchádzajúcim súbojom Slovana proti Severstaľu Čerepovec (0:3) nastali v zostave ešte dve zmeny. Prvýkrát v tejto sezóne Kontinentálnej hokejovej ligy dostal šancu Andrej Šťastný. Pre zranenie v hornej časti tela nenastúpil aj najlepší strelec Slovana Ladislav Nagy.

Obrazom: Slovan prehral s CSKA Moskva

Bratislavčania majú najmä vďaka výbornému úvodu ročníka na svojom konte 10 bodov a v tabuľke Západnej konferencie im patrí 6. priečka. CSKA je na 2. mieste s osemnástimi bodmi. Slovan sa najbližšie predstaví v KHL v stredu 24. septembra, keď privíta doma Medveščak Záhreb a bude chcieť odčiniť sériu troch neúspechov vo vlastnej hale. O dva dni neskôr je odveta v Chorvátsku.

VÝSLEDOK:
HC Slovan Bratislava – CSKA Moskva 1:4 (0:1, 0:1, 1:2)

Góly:

14:00 – 0:1 J. Muršak (N. Prochorkin, J. Arťuchin)

28:22 – 0:2 A. Stas (D. Denisov, J. Arťuchin)

47:21 – 1:2 M. Vondrka

49:26 – 1:3 A. Radulov (I. Grigorenko. S. Da Costa)

51:50 – 1:4 I. Grigorenko

Vylúčenia:

03:45 Vladimír Mihálik (Slovan) – 2 min. (podrazenie)

06:20 Vladimír Mihálik (Slovan) – 2 min. (hákovanie)

09:48 Jevgenij Arťuchin (CSKA) – 2 min. (hákovanie)

21:49 Alexej Bondarev (CSKA) – 2 min. (podrazenie)

39:40 Kurtis Foster (Slovan) – 2 min. (zdržiavanie hry)

55:41 Nikita Zajcev (CSKA) – 2 min. (držanie)

strely na bránu: 25:30, vylúčenia: 3:3 na 2 min., presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, rozhodcovia: Zacharenkov (Rus.), Rönn (Fín.) – Otmachov, Palej (obaja Rus.), 10 055 divákov (vypredané)

Zostavy:

Slovan: Backlund – Sersen, Baranka, Foster, Sigalet, Starosta, V. Mihálik, Luža – Jeglič, V. Nedorost, Vondrka – Netík, Surový, L. Hudáček – Murley, Bližňák, Bartovič – P. White, Tičar, A. Šťastný

CSKA: Galimov – Denisov, Zajcev, Panin, Kiselevič, Bondarev, Mišarin, Jegoršev – Radulov, S. Da Costa, Grigorenko – Arťuchin, Prochorkin, Muršak – Telegin, Stas, Andronov – Žafiarov, Korotkov, Žarkov

Video: Gólový zostrih zápasu

I. tretina

Slovan prvýkrát pod vedením dočasne povereného kouča Vladimíra Országha od úvodu pozorne bránil priestor pred Backlundom.

Hra mala tempo, domáci sa ubránili dvom presilovkám po vylúčeniach Mihálika. V 6. min síce skončila Jegorševova strela od modrej za Backlundom, ale pre postavenie Arťuchina v bránkovisku arbitri neuznali gól. Početnú výhodu nevyužili ani domáci.

V 14. min zostal puk poskakovať po akcii Prochorkina v bránkovisku, kde sa najlepšie zorientoval Muršak a otvoril skóre – 0:1. V závere prvej časti hry sa dostali belasí pod veľký tlak, ale hostia z neho nič nevyťažili.

II. tretina

V druhej dvadsaťminútovke hral Slovan oveľa lepšie, jeho hráči si vypracovali viaceré šance, Jeglič trafil hneď v úvode žŕdku. Dobré šance nevyužil ani Murley.

V 29. min dobre clonil pred Backlundom Arťuchin a strela zápästím Andreja Stasa skončila v sieti – 0:2. Znížiť mohol po akcii Hudáčka a následnom prečíslení Netík, ale puk po jeho strele zostal pred bránkovou čiarou.

Príležitosti mali aj hostia, ale Backlund podržal svoj tím.

III. tretina

Hráči CSKA boli v zápase lepší, iskierku nádeje pre domácich zapálil v 48. min strelou z uhla Vondrka – 1:2

O dve minúty neskôr však po chybe defenzíve bez problémov skóroval zoči-voči Backlundovi Alexander Radulov, pre ktorého to bol prvý gól v sezóne – 1:3.

V 52. min trafil presne po prechode modrej čiary tvrdým náprahom aj Grigorenko. Duel sa potom už viacmenej iba dohrával a skóre sa už nezmenilo – 1:4.

Hlasy:

Vladimír Országh (tréner Slovana Bratislava): „Dnes sme hrali proti súperovi, ktorý bol veľmi kvalitný a jeho postavenie v tabuľke odzrkadľovalo aj jeho výkon. Mal skvelé individuality a dobre organizovanú hru v strednom pásme. Desať minút pred koncom sme boli v hre, ale potom sme urobili veľkú chybu, čo rozhodlo.“

Dmitrij Kvartaľnov (tréner CSKA): „Som veľmi rád, že sme získali v Bratislave tri body. Pred zápasom sme urobili menšie zmeny v zostave, mužstvo na ne zareagovalo veľmi dobre. Až do konca sme kontrolovali hru.“

Michal Vondrka (útočník Slovana): „Dnes nám chýbal kúsok šťastia, lebo v rozhodujúcich momentoch sme dali žŕdku. Gól by s nami urobil niečo podobné ako s nimi ich šťastný presný zásah od mantinelu. Ak by sme dali gól, zápas by vyzeral inak. Dreli sme, nikto nemôže povedať, že sme sa na duel vykašľali. Dnes nás zabil trocha smolný prvý gól CSKA. V koncovke nám chýba väčší pokoj.“

Tomáš Starosta (obranca Slovana): „Chceli sme sa vrátiť do zápasu, dali sme v tretej tretine gól na 1:2, ale o pár minút neskôr sme inkasovali tretíkrát a to bol klinec do našej rakvy. Hneď nato sme inkasovali aj štvrtýkrát a bolo definitívne po zápase.“

HC Slovan Bratislava - CSKA Moskva
Foto: SITA/Ján Slovák

Ostatné sobotňajšie výsledky KHL:
Atlant Mytišči – Severstaľ Čerepovec 2:5 (0:3, 2:1, 0:1)

Góly: 22. Engqvist, 34. Gluchov (sam. nájazd) – 5. Lukin (Šefer, D. Kagarlickij), 6. Kazakovcev (Monachov), 14. Bučnevič (Stoľarov), 38. Lukin (D. Kagarlickij, Černov), 50. Bučnevič (sam. nájazd)

Dinamo Minsk – Torpedo Nižnij Novgorod 3:0 (1:0, 2:0, 0:0)

Góly: 11. Cheechoo (Szczechura, Kaľužnyj), 31. Bailen (Szczechura, Kaľužnyj), 37. Bailen (Meleško)

HC Slovan Bratislava - CSKA Moskva
Foto: SITA/Ján Slovák

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Alexander RadulovAndrej ŠťastnýJán LipianskyJevgenij ArťuchinLadislav NagyMichal VondrkaMiloš ŘíhaRostislav ČadaVladimír MihálikVladimír Országh
Firmy a inštitúcie HC Slovan Bratislava