Tréner Pokovič nedokáže brať Slovan ako každého iného súpera

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Ľubomír Pokovič
Slovenský tréner Dinama Minsk Ľubomír Pokovič. Foto: facebook.com/hockeyclubdinamominsk

BRATISLAVA 30. septembra (WEBNOVINY) – Hráčom bieloruského tímu Dinamo Minsk sa v Kontinentálnej hokejovej lige (KHL) pod vedením slovenského trénera Ľubomíra Pokoviča v tejto sezóne zatiaľ darí. „Zubri“ síce v pondelok prehrali v Bratislave 2:3 po samostatných nájazdoch, ale v tabuľke Západnej konferencie sú so ziskom 18 bodov na šiestom mieste, tri body pred siedmym Slovanom.

„Duel v Bratislave nám od druhej tretiny celkom vychádzal, mohli sme aj vyhrať. Mali sme na to šance, no tie mal aj Slovan. Bol to rýchly hokej, zaujímavý pre hráčov aj fanúšikov. V nájazdoch len kúsok delí tím od toho, či je šťastný alebo nešťastný. V riadnom hracom čase sa duel skončil 2:2 a chceli sme získať aj druhý bod,“ poznamenal po súboji tréner Pokovič.

V Minsku sa mu páči

Päťdesiatštyriročnému odborníkovi sa v metropole Bieloruska veľmi páči. „Je tam nádherná aréna a mesto je krásne. Ľudia sú tam výborní, klub má vynikajúcich fanúšikov. A to je dôležité,“ myslí si skalický rodák.

Pokovič pôsobí v Diname Minsk s prestávkami už od leta 2005. Oproti predchádzajúcemu ročníku jeho tím zasiahlo niekoľko zmien. „Vymenili sa cudzinci a bieloruskí hráči väčšinou zostali. Prišli sme o dvoch veľmi dobrých domácich hokejistov, najmä centra prvého útoku Stasa. Súvisí to so zavedením pravidla, že bieloruskí hráči nie sú v ruských kluboch legionármi. Nahradili sme ich mladými chlapcami z domácej ligy. Tím hrá celkom dobre, vždy je však priestor na zlepšovanie. Až na konci uvidíme, či to mužstvo dokáže. Verím, že áno,“ pokračoval skúsený kormidelník.

Obrazom: Slovan doma zdolal Minsk, v nájazdoch rozhodol Nagy

V Diname pôsobí aj obranca Švarný

V Diname pod jeho vedením pôsobí aj slovenský obranca Ivan Švarný, no ten v tejto sezóne nastúpil len v dvoch dueloch. „Nehrá, pretože máme viac legionárov, ako predpisuje limit. Jeden teda vždy musí pauzovať,“ ozrejmil Pokovič absenciu svojho krajana v zostave.

Príchod do Bratislavy je pre kouča bieloruského mužstva vždy veľmi špecifický, veď v minulosti viedol Slovan a ako asistent s ním získal dva majstrovské tituly. „Nedokážem brať Slovan ako každého iného súpera. Je to niečo úplne iné. Počas duelu je to normálne, ale príprava na zápas a dianie po stretnutí sú odlišné,“ priznal Pokovič.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Ivan ŠvarnýĽubomír Pokovič
Firmy a inštitúcie Dinamo Minsk