Obranca Mamašov sa po neúspechu u 'diablov' vracia do KHL

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Renat Mamašev
Obranca Renat Mamašev (75) si v KHL naposledy obliekal dres Neftechimiku Nižnekamsk. Foto: SITA/Ján Slovák

NOVOSIBIRSK 21. októbra (WEBNOVINY) – Klub Kontinentálnej hokejovej ligy Sibir Novosibirsk angažoval do svojich služieb obrancu Renata Mamašova. Obe strany sa dohodli na kontrakte do konca sezóny 2014/2015. Odchovanec CSKA Moskva chcel pôvodne začať ročník v New Jersey, kde bol v tréningovom kempe. Nepodarilo sa mu však prebojovať do základnej zostavy a hľadal si nové pôsobisko.

Tridsaťjedenročného rodáka z Moskvy „diabli“ poslali na farmu do Albany, no Mamašev sa plánuje vrátiť do Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL). V nej hral naposledy za Neftechimik Nižnekamsk, predtým aj za Čeľabinsk, Magnitogorsk či Nižnij Novgorod. Portál R-sport o tom informoval hráčov agent Gennadij Chaleckij.

Mamašov je už v Novosibirsku, kde ho čakajú ešte lekárske vyšetrenia, ktoré by mu mali dať zelenú pre štart v drese Sibiru. V minulej sezóne hral za Traktor Čeľabinsk a Neftechimik Nižnekamsk. V KHL má na svojom konte 261 stretnutí, 31 gólov a 82 asistencií. V minulosti si už obliekal dresy CSKA Moskva, Krídel Sovietov Moskva, Dinama Moskva, Torpeda Nižnij Novgorod či Metallurg Magnitogorsk. Informácie zverejnil klubový web.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať