Video: Čo je v NHL tradíciou, v KHL tvrdo trestajú

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Fanúšikovia hádzali šiltovky na ľad
Fanúšikovia, ktorí na ľad hádzali šiltovky, dostali pokutu. Foto: SITA/AP

NOVOSIBIRSK 24. novembra (WEBNOVINY) – Súd v Novosibirsku udelil v pondelok fanúšikovi, ktorý hodil na ľad po hetriku fínskeho útočníka Jarna Koskirantu v stretnutí Kontinentálnej hokejovej ligy medzi Sibirom a Ak Bars Kazaň šiltovku, finančnú pokutu vo výške 3000 rubľov (53 eur) za rušenie poriadku na verejných miestach.

Rovnako už minulý týždeň dopadol jeden dôchodca. V 47. min mal z tretieho gólu v zápase Koskiranta veľkú radosť a na ľade pristálo niekoľko šiltoviek. Prítomní policajti zasiahli a zatkli divákov, ktorí hodili čapice.

„Fanúšika zastupoval náš právnik. Nanešťastie nevyhral zdravý rozum a súd udelil divákovi finančnú pokutu. Hokejový klub Sibir ju zaplatí a už v nedeľu sme pozvali fanúšika na tréning, kde mu Jarno Koskiranta podaroval novú šiltovku aj s podpisom,“ uvádza sa v stanovisku na oficiálnom webe Sibiru.

„Možno polícia nie je zvyknutá na správanie fanúšikov pri hetriku. Urobíme všetko, aby sa podobné zatknutia už neopakovali,“ uviedol nedávno generálny manažér Sibiru Cyril Fastovskij.

Za KHL sa zatknutým fanúšikom už po incidente ospravedlnil šéf bezpečnosti ligy Andrej Žuravľov. „Je to precedens. V zápasoch KHL nestrelil hráč prvý hetrik, preto celú záležitosť považujeme za nedorozumenie. Každý vie, že je hokejovou tradíciou hádzanie čiapok po hetriku. Ospravedlňujeme sa dotknutým fanúšikom. Dúfame, že k podobným incidentom už nepríde,“ tvrdí Žuravľov.

Video: Hetrik Jarna Koskirantu

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia