Belasí si robia zálusk na Réwaya, Sparta sa ho však nevzdá

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Martin réway
Foto: facebook.com/rewayslovakiatalent/

BRATISLAVA/PRAHA 28. novembra (WEBNOVINY) – Hokejový Slovan Bratislava má záujem o slovenského reprezentanta Martina Réwaya, ktorý pôsobí v Sparte Praha. Medzi oboma klubmi sa uskutočnili rokovania. „O podmienkach jeho príchodu rokujeme. Samozrejme, dohoda vznikne vtedy, keď s ňou súhlasia oba kluby,“ uviedol pre denník Nový Čas generálny manažér Slovana Bratislava Maroš Krajči. „Belasí“ údajne podľa informácií Nového Času ponúkajú za Réwaya bývalého hráča Sparty Mária Bližňáka a finančnú kompenzáciu.

Šanca, že Sparta uvoľní svojho talentovaného mladíka, je však minimálna. Klub z Holešovíc sa Réwaya ľahko nevzdá. „Slovan nás kontaktoval, to je pravda, ale Sparta má s Martinom zmluvu na dva roky. Navyše, podľa pravidla o nasadzovaní mladých hráčov musíme mať v tíme zástupcov s ročníkom 1995 a vyšším a Réway nám spĺňa aj túto kvótu. Ani preto ho nikam nepustíme. Vôbec o tom ani neuvažujeme,“ skonštatoval pre denník Šport športový manažér Sparty Patrik Martinec, podľa ktorého v tejto sezóne na tomto postoji klubu nič nezmení ani lukratívna finančná ponuka.

V súvislosti so Slovanom sa spomínajú aj snahy o angažovanie Michala Handzuša. Skúsený center stále nezačal sezónu. Rozohrať sa chcel v extraligovej Banskej Bystrici, ale pre zranenie svoj príchod na ľad oddialil. „Aktuálne nemáme k tejto téme žiadne nové informácie. Michal sa tesne predtým, než plánoval naskočiť do zápasov za Banskú Bystricu, zranil. Zatiaľ sa mu teda nepodarilo rozohrať,“ doplnil pre Šport Krajči.

V bratislavskom klube majú momentálne dlhy voči hráčom, ktorým meškajú výplaty. Situácia však nie je podľa generálneho manažéra kritická a hokejisti vedia, akým spôsobom sa dostanú k financiám. „Hráči sú absolútni profesionáli a väčšinou zároveň veľmi rozhľadení a už skúsení mladí ľudia, ktorí vnímajú rôzne aj nehokejové súvislosti. Od vedenia klubu sú presne informovaní o finančnej situácii. Poslednú schôdzku k tejto téme sme absolvovali v nedeľu. Máme džentlmenskú dohodu, kedy a akým spôsobom im aktuálne podlžnosti vyrovnáme. Niekoľkokrát mi kabína zdôraznila, že za tesnými prehrami netreba hľadať celkovú problematickú finančnú situáciu. Slovan nie je ani zďaleka jediný klub KHL, ktorý má finančné problémy. Pravda je, že asi tridsať percent nášho rozpočtu je viazaných na obchodné kontakty našich partnerov s Ruskou federáciou. Aktuálna situácia spôsobená poklesom cien ropy, zemného plynu, ako aj sankciami Európskej únie voči Rusku v súvislosti so situáciou na Ukrajine, je pre mnohých mimoriadne náročná a pociťuje ju celá KHL,“ dodal pre Šport Maroš Krajči.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Maroš KrajčiMartin Réway
Firmy a inštitúcie HC Slovan Bratislava