Hokejový Slovan má dokument, diváci nahliadnu do zákulisia

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
HC Slovan Bratislava
Hokejisti Slovana Bratislava tradičným spôsobom oslavujú so svojimi fanúšikmi víťazstvo po skončení zápasu Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL). Foto: SITA/Ján Slovák

BRATISLAVA 28. novembra (WEBNOVINY) – Športový dokument Aréna: Život za hokej, ktorý vznikal takmer dva roky a mapuje zákulisie klubu Slovan Bratislava počas pôsobenia v Kontinentálnej hokejovej lige, bude mať premiéru v sobotu 29. novembra pred stretnutím belasých s Atlantom Mytišči. Film prvýkrát uvedú na mieste, kde bolo natočených veľa jeho sekvencií. Ako filmové plátno poslúži multimediálna videokocka v Slovnaft Arene, hala sa na hodinu zmení na dočasnú kinosálu. Film si v prvom rade budú môcť pozrieť fanúšikovia Slovana. Samotný súboj s Atlantom sa potom začne o 17.30 h.

Dokument natočili Pavol Jelenek a Dušan Králik z produkčného štúdia Art4, režíroval ho Peter Kováčik. Na slovenské pomery vznikol ojedinelý film, pohľad nielen na účinkovanie bratislavského klubu v nadnárodnej súťaži, ale aj sonda do duší a emotívneho prežívania hokeja zo strany členov manažmentu a zamestnancov klubu, hráčov i verných fanúšikov.

Prvé zábery filmu urobili už v lete 2013, pôvodne mal byť dokument pripravený do decembra 2013. Vzhľadom na vývoj predchádzajúcej sezóny, nahustený program Slovana pre zimné olympijské hry v Soči sa produkcia predĺžila. Filmári získali množstvo materiálu a snažili sa vystihnúť všetky momenty, ktoré vystihujú hokej. Záberom potom dali v strihu zmysluplnú myšlienku. Divák má možnosť vžiť sa do kože hráčov. Dokument je zároveň predstavením hokejového Slovana.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Firmy a inštitúcie HC Slovan Bratislava