Video: Slovan prestrieľal Ladu, ale prehral po nájazdoch

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia

BRATISLAVA 22. decembra (WEBNOVINY) – Hráči Slovana Bratislava prerušili trojzápasovú víťaznú sériu v Kontinentálnej hokejovej lige (KHL), v pondelok prehrali s Ladou Togliatti 2:3 po samostatných nájazdoch. Najlepšími hráčmi stretnutia boli Iľja Ježov a Tomáš Surový. „Belasí“ prvý vzájomný duel s Ladou v tejto sezóne vyhrali 6:3.

Obrazom: Slovan po samostatných nájazdoch prehral s Ladou Togliatti

Tréner Petri Matikainen v pondelok ešte nemohol počítať s novou posilou Camom Barkerom. Zo zostavy mu na poslednú chvíľu vypadol i Ján Brejčák a počas zápasu sa zranil aj Ivan Baranka a tak mal k dispozícii iba štyroch „zadákov“. V útoku však už nastúpil najproduktívnejší hráč tímu Ladislav Nagy. Tridsaťpäťročný krídelník vynechal pre zranenie v dolnej časti tela posledných päť zápasov. V bráne chytá Jaroslav Janus, na striedačke je pripravený David LeNeveu.

Slovan bol v zápase lepším tímom, hral aktívnejšie, ale nedokázal sa presadzovať cez pozornú obranu Lady na čele s výborným brankárom Ježovom. Na strely domáci súpera jasne prevýšili.

Pre Slovan bol pondelkový duel piatym zo sedemzápasovej decembrovej série na domácom ľade, ktorú začali prehrou s Avangardom Omsk (3:5).

V nasledujúcich stretnutiach však už bodovali naplno, postupne zdolali Astanu (3:2), Ufu (3:2 po sam. nájazdoch) a Jokerit Helsinki (6:2).

Bratislavčania po prehre s Ladou zaostávajú za play-off o štyri body. Šancu na reparát majú na Štedrý deň, keď hostia Neftechimik Nižnekamsk.

VÝSLEDOK
HC Slovan Bratislava – Lada Togliatti 2:3 po sam. nájazdoch (1:1, 0:0, 1:1 – 0:0, 0:1)

Góly:

02:51 – 1:0 T. Surový (A. Šťastný, M. Vondrka)

12:19 – 1:1 S. Valujskij (S. Romanov, D. Golubev) – presilovka 5 proti 3

49:22 – 1:2 A. Streľcov (F. Fiodorov)

52:45 – 2:2 T. Netík (M. Sersen)

Samostatné nájazdy:

1. séria: L. Nagy (nedal) – J. Petrov (gól)

2. séria: T. Netík (nedal) – G. Belousov (nedal)

3. séria: R. Tičar (nedal)

Vylúčenia:

03:22 Ivan Baranka (Slovan) – 2 min. (podrazenie)

06:23 Karol Sloboda (Lada) – 2 min. (nebezpečná hra so zdvihnutou hokejkou)

10:43 Ivan Baranka (Slovan) – 2 min. (hákovanie)

10:43 Václav Nedorost (Slovan) – 2 min. (nebezpečná hra so zdvihnutou hokejkou)

13:21 Vasilij Strelcov (Lada) – 2 min. (podrazenie)

17:10 Denis Golubev (Lada) – 2 min. (seknutie)

18:03 Fiodor Fiodorov (Lada) – 2 min. (seknutie)

22:32 Georgij Belousov (Lada) – 2 min. (vrazenie na mantinel)

38:07 Martin Štajnoch (Slovan) – 2 min. (nedovolené bránenie)

57:52 Denis Golubev (Lada) – 2 min. (nešportové správanie)

64:48 Alexander Černikov (Lada) – 2 min. (držanie)

strely na bránu: 48:20, vylúčenia: 4:7 na 2 min., presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, rozhodcovia: Gusev, Odiňš – Koršak, Černyšov, 10 055 divákov

Zostavy:

Slovan: Janus – Štajnoch, Sersen, Luža, Baranka, Starosta – Netík, Tičar, Jeglič – Bartovič, V. Nedorost, L. Nagy – Hudáček, Murley, Ölvecký – A. Šťastný, Surový, Vondrka

Lada: Ježov – Hunkes, Barancev, D. Vorobiov, Romanov, Šukalov, Ogurcov, K. Sloboda, Ďakov – Golubev, J. Petrov, Černikov – Bočarov, Nikitenko, Valujskij – Šenfeld, Zaťovič, G. Belousov – A. Streľcov, V. Streľcov, F. Fiodorov

Ostatné pondelňajšie výsledky KHL:
Jokerit Helsinki – Dinamo Riga 3:1 (2:1, 1:0, 0:0)

Góly: 2. Moses (Omark), 18. Moses (Lajunen, Omark), 25. Omark (Moses) – 3. Skvorcov (Bičevskis)

Medveščak Záhreb – Neftechimik Nižnekamsk 5:3 (2:0, 2:1, 1:2)

Góly: 3. E. Hedberg (Popovic, Wright), 13. Leino (Mathieu Carle), 22. Beaudoin, 40. Flood (Pelletier, St. Pierre), 48. Bjorkstrand (E. Hedberg) – 34. Polygalov (M. Berezin, Milovzorov), 41. A. Ivanov (Milovzorov), 59. Rybin (M. Anderson, S. Kalašnikov)

I. tretina

V 59. sekunde zápasu preveril ako prvý Ježova navrátilec do zostavy Ladislav Nagy. V 3. minúte vybojoval Vondrka pri mantineli puk, našiel medzi kruhmi Surového, ktorý otvoril skóre – 1:0. Hral sa upracovaný hokej, oba tímy sa snažili neurobiť chybu, Slovan bol aktívnejší a Janus dlho bez vážnejšieho zákroku.

Od polovice prvej tretiny hrala Lada dvojminútovú presilovku o dvoch hráčov, Surový trikrát zblokoval pokusy o strelu, ale 24 sekúnd pred naskočením Baranku s Nedorostom sa pred bránkou najlepšie zorientoval Valujskij a vyrovnal – 1:1. Slovanu nevychádzala hra v početnej výhode, v závere prvej tretine nevyužil ani minútovú možnosť o dvoch hráčov.

Video: V riadnom hracom čase padli štyri góly

II. tretina

Obraz hry sa nemenil ani v druhej tretine. Slovan sa snažil a jeho strelci zvádzali súboje s brankárom Ježovom. Domáci hrali od polovice zápasu len so štyrmi obrancami, do defenzívy sa po odstúpení Baranku postavil aj Surový.

V 28. minúte spálil tutovku nepokrytý Petrov, ktorý trafil rameno presúvajúceho sa Janusa. Na opačnej strane išiel sám na Ježova Tičar, ale úspešnejšie zo súboja vyšiel brankár ruského tímu.

III. tretina

V záverečnej dvadsaťminútovke sa hral útočný hokej s viacerými šancami na oboch stranách. Vo väčšej permanencii bol už aj Janus. V polovici tretej dvadsaťminútovky sa radovali hostia druhýkrát, keď sa zblízka presadil A. Streľcov – 1:2.

Pre domácich to bola studená sprcha, ale naďalej sa snažili ohrozovať bránku súpera. Janus ukázal rýchlosť svojej lapačky v 53. minúte pri pokuse Petrova. Po znovuotvorení vypálil na opačnej strane z vrcholu ľavého kruhu Netíka a vyrovnal – 2:2. Slovan sa stále snažil strhnúť výsledok na svoju stranu, v závere riadneho hracieho času nevyužil ani šiestu presilovku.

Video: V nájazdovej lotérii bol úspešný iba Petrov

Predĺženie a sam. nájazdy

V predĺžení nepustili brankári za svoj chrbát ani jeden puk a rozhodli samostatné nájazdy, v ktorých strhol výhru na stranu J. Petrov – 2:3.

Hlasy:

Petri Matikainen (tréner Slovana): „Páčil sa mi výkon môjho tímu od začiatku do konca. Utvárali sme si šance, dobre sme korčuľovali. Trápi nás maródka, chýbali nám niekoľkí obrancovia. Som hrdý na obrancov i Surového, ktorý dnes hral dlho na defenzívnom poste. Ten bod je pre nás dôležitý. Mohli sme mať dva i tri, ale tešíme sa aj z jedného.”

Sergej Svetlov (tréner Togliatti): „Dnes to bol otvorený zápas až do nájazdov. Hrali sme oveľa lepšie ako v predchádzajúcich súbojoch. Ukázali sme charakter, keďže domáci hrali aktívne, robili nám ťažkosti a utvárali si šance. Vydržali sme nápor domácich. Mohlo to dopadnúť aj inak, lebo Slovan hral veľmi dobre.”

Ladislav Nagy (útočník Slovana): „Na prvý zápas po zranení to nebolo z mojej strany zlé. Ešte mi však chýba kondícia, verím, že sa to bude zlepšovať. Zdravie po zranení držalo, nebol s tým problém. Ešte sa musím do toho dostať. Súper celý zápas betónoval, hralo sa prakticky na jednu bránku, nevyužili sme šance a nedali góly.”

Tomáš Surový (obranca Slovana): „Škoda, že sme nezískali viac ako jeden bod. Musíme dávať góly, ak máme prevahu. Potrebujeme body na play-off. V obrane som hral naposledy asi v žiakoch. Nebol to problém, horšie je, že sme prehrali. Mali sme streleckú prevahu, tieto zápasy musíme vyhrávať. Škoda, že sme nezískali tri body.”

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Ivan BarankaJán BrejčákJaroslav JanusKarol SlobodaLadislav NagyMartin ŠtajnochPetri MatikainenTomáš SurovýVáclav Nedorost