Video: Slovan prehral s Dinamom, Godla bol najlepším hráčom

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
HC Slovan Bratislava - Dinamo Moskva
Hráči Slovana Bratislava Ladislav Nagy a Martin Štajnoch v súboji s útočníkom Dinama Moskva Jegorom Duginom počas zápasu Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL). Bratislava, 17. január 2015. Foto: SITA/Jozef Jakubčo

BRATISLAVA 17. januára (WEBNOVINY) – Hokejisti Slovana Bratislava prehrali v sobotňajšom zápase Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) s Dinamom Moskva 0:2.

„Belasí“ v prvej polovici stretnutia držali krok s favoritom, no v 29. minúte otvoril skóre hosťujúci Denis Kokarev a o sedem minút neskôr pridal v presilovke druhý gól Mat Robinson. Zverencom trénera Petriho Matikainena sa síce v zostávajúcom priebehu snažili aspoň o čestný gól, ale gólmana Alexandra Lazušina neprekonali.

Proti jednému z ašpirantov na zisk Gagarinovho pohára už v tejto sezóne KHL hrali a v metropole Ruska mu takisto podľahli 2:7.

Ostatné výsledky sobotňajších zápasov KHL nájdete

—–> V TOMTO ČLÁNKU

.

Do bránky „belasých“ sa prvýkrát postavil najužitočnejší hráč nedávneho juniorského svetového šampionátu Denis Godla a bol vyhodnotený ako najlepší hráč Slovana.

Devätnásťročný gólman nahradil Johana Backlunda, ktorý sa v predchádzajúcom zápase so Soči (3:5) ľahšie zranil. Z tímu hostí si ocenenie pre hráča zápasu odniesol gólman Lazušin, ktorý predviedol 32 úspešných zákrokov.

Obrazom: „Belasí“ prehrali s Dinamom Moskva

Pre Bratislavčanov bol sobotňajší duel druhým zo štvorzápasovej série na domácom ľade, ktorú začali spomínou prehrou so Soči. Rok 2015 odštartovali na ľadoch súperov, kde postupne prehrali v Záhrebe 4:5 a to aj napriek tomu, že vyhrávali 4:0. V nasledujúcich súbojoch sa im však už podarilo bodovať, v Minsku prehrali 2:3 po sam. nájazdoch, v Jaroslavli triumfovali po výsledku 2:0 a Podoľsku podľahli 1:2 po predĺžení.

Slovan má v tabuľke Západnej konferencie 57 bodov a na ôsme miesto zaručujúce postup do play-off má šesťbodové manko, Ruský tím v doterajšom priebehu sezóny nazbieral 94 bodov a patrí mu štvrtá priečka. Domáca séria Bratislavčanov bude pokračovať v utorok, kedy privítajú Dinamo Minsk a o ďalšie dva dni hostia Atlant Mytišči.

Výsledok:
HC Slovan Bratislava – Dinamo Moskva 0:2 (0:0, 0:2, 0:0)

Góly:

28:21 – 0:1 D. Kokarev (K. Volkov)

35:30 – 0:2 M. Robinson (M. Pestuško, K. Volkov) – presilová hra

Vylúčenia:

11:28 Ján Brejčák (Slovan) – 2 min. (podrazenie)

15:16 Denis Kokarev (Dinamo) – 2 min. (nedovolené bránenie)

21:05 Konstantin Volkov (Dinamo) – 2 min. (nebezpečná hra so zdvihnutou hokejkou)

26:48 Maxim Karpov (Dinamo) – 2 min. (seknutie)

26:48 Ján Brejčák (Slovan) – 2 min. (seknutie)

32:01 Kaspars Daugavinš (Dinamo) – 2 min. (krosček)

35:01 Martin Štajnoch (Slovan) – 2 min. (seknutie)

42:17 Alexander Osipov (Dinamo) – 2 min. (hrubosť)

42:17 Andrej Štastný (Slovan) – 2 min. (hrubosť)

47:02 Michal Sersen (Slovan) – 2 min. (držanie)

47:02 Matt Murley (Slovan) – 2 min. (podrazenie)

53:17 Andrej Mironov (Dinamo) – 2 min. (držanie hokejky)

53:17 Sergej Soin (Dinamo) – 2 min. (hrubosť)

53:17 Rok Tičar (Slovan) – 2 min. (hrubosť)

strely na bránu: 32:23 vylúčenia: 7:7 na 2 min., presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, rozhodcovia: Naumov, Olenin – Majtak, Pronskich, 10 055 divákov (vypredané)

Zostavy:

Slovan: Godla – Luža, Sersen, Štajnoch, Barker, J. Brejčák, L. Kozák – Bartovič, Surový, L. Nagy – L. Hudáček, Murley, Vondrka – Ölvecký, Tičar, Jeglič – Kudrna, A. Šťastný, Lunter – Rehák, P. White

Dinamo: Lazušin – Jalasvaara, Soloviov, Robinson, D. Višnevskij, A. Mironov, Koriagin, Osipov – M. Karpov, Cvetkov, Karsums – Pestuško, K. Volkov, Daugaviňš – Babenko, Soin, Kokarev – Žerdev, Tereščenko, Dugin

I. tretina

Slovan premiérovo v bránke s Denisom Godlom odohral s favoritom vyrovnanú prvú tretinu s množstvom šancí. V 4. minúte však Vondrka neusmernil puk za Lazušina a vzápätí nepochodil ani Tičar. Na opačnej strane Godlu zachránila žŕdka po strele Mironova. Ani jeden zo súperov potom nevyužil presilovku.

Video: Najkrajšie momenty zápasu

II. tretina

Aj v úvode druhej časti mal Slovan miernu prevahu, ale Tičar abu J. Brejčák nenašli recept na Lazušina. V 29. min prenikol po ľavej strane do útočného pásma Volkov, pred bránkou našiel voľného Kokareva a ten poľahky otvoril skóre duelu – 0:1. Ďalší gól hostí pridal v 35. minúte v presilovke obranca Robinson, na jeho delovku spomedzi kruhov nemal Godla nárok – 0:2.

III. tretina

V tretej dvadsaťminútovke sa skóre nemenilo počas dvojminútovej hry štyroch proti štyrom, pri dvojnásobnej 120-sekundovej presilovke hostí brankár Godla výborne zakročil pri šanciach Karsumsa či Jalasvaaru. Na opačnej strane neuspel v úniku “ Hudáček a Slovan nevyužil ani početnú výhodu štyroch proti trom. Domáci kouč v závere zvolil hru bez brankára, no skóre sa už nezmenilo.

Hlasy:

Petri Matikainen (tréner Slovana): „Dnes sme na ľade nechali všetko a absolvovali dobrý zápas. Hrali sme dobre s pukom, jediný rozdiel medzi mužstvami bol v tom, že súper dokázal premeniť svoje šance. Našou najväčšou slabinou je koncovka, nedali sme ani gól. Mladý brankár v našom drese chytal dobre. Máme v kabíne zdravotné probémy a tí, čo nastúpili, vložili do hry celé srdce.“

Harijs Vitoliňš (trénera Dinama Moskva): „Máme za sebou zaujímavý a vyrovnaný duel. V druhej tretine sme položili základ nášho víťazstva. Ďakujem chlapcom za dobrý výkon v tomto súboji.“

Martin Štajnoch (obranca Slovana): „Tento duel sa ťažko hodnotí, keďže sme čakali neskutočný tlak súpera a opak bol pravdou. Tlačili sme my a Dinamo dalo z jednej šance dva góly. To nás trochu pribrzdilo. V tomto zápase sa nemusíme hanbiť za výkon. Ukázali sme, že vieme hrať kombinačný hokej, len škoda, že sme nebrali nejaké body.“

HC Slovan Bratislava - Dinamo Moskva
Foto: SITA/Jozef Jakubčo
HC Slovan Bratislava - Dinamo Moskva
Foto: SITA/Jozef Jakubčo

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Andrej ŠťastnýDenis GodlaJán BrejčákMartin ŠtajnochMichal SersenRok TičarTomáš NetíkTomáš Starosta
Firmy a inštitúcie Dinamo MoskvaHC Slovan Bratislava