Video: Slovan vyhral na ľade druhého najlepšieho tímu v KHL

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Slovan Bratislava - SKA Petrohrad
Brankár SKA Petrohrad Mikko Koskinen a jeho spoluhráč Andrej Kutejkin sledujú útočníka Slovana Bratislava Ladislava Nagya počas decembrového zápasu Kontinentálnej hokejovej ligy. Bratislava, 26. december 2014. Foto: SITA/Ján Slovák

BRATISLAVA 28. januára (WEBNOVINY) – Slovan Bratislava prerušil na ľade favorizovaného SKA Petrohrad sériu piatich prehier v Kontinentálnej hokejovej lige (KHL), ašpiranta na Gagarinov pohár zdolal 2:1 po samostatných nájazdoch.

Petrohrad v tejto sezóne Slovan dvakrát porazil

Išlo o tretí vzájomný duel týchto dvoch tímov v tejto sezóne KHL. V oboch predchádzajúcich vysoko zvíťazili hráči ruského tímu, doma triumfovali 7:2 a v Slovnaft Arene 6:1.

Obrazom: „Belasí“ v decembri podľahli Petrohradu 1:6

„Belasí“ predviedli jeden zo svojich najlepších výkonov v tejto sezóne. Prvýkrát od 15. januára sa do bránky bratislavského tímu postavil Johan Backlund, ktorý držal svoj tím nad vodou. Debut v KHL si vo štvrtom útoku odkrútil mladý útočník Dominik Rehák.

Tím Petriho Matikainena od prvej minúty hral pozorne v defenzíve a čakal na svoju šancu v ofenzíve. Odmenou bol gól Ladislava Nagya v 25. minúte. Najproduktívnejší hráč Slovana dokázal spomedzi kruhov vypáliť spoza Kalinina a vymietol roh bránky Koskinena.

Slovan hral obetavo vzadu a držal si tesný náskok. V tretej tretine domáci stupňovali tlak a Backlund bol v ohni striel. Aktivitou hýril najmä petrohradský kapitán Iľja Kovaľčuk. V 46. minúte po dlhom obliehaní bránky sa hráči SKA v presilovke dočkali vyrovnania, strelu Čudinova dokázal pred Backlundom ešte šikovne tečovať Jimmie Ericsson.

Tréner „belasých“ bol po zápase spokojný

Švédsky brankár slovenského tímu potom viackrát podržal svoj tím. Slovanu sa podarilo vyrovnať hru v strednom pásme, pred jeho bránkou však viac horelo. Backlund predvádzal skvelý výkon a držal pre svoj tím nádej na dobrý výsledok. V predĺžení si oba tímy utvorili strelecké možnosti, ale brankári boli pozorní. V samostatných nájazdoch vybojoval bod navyše pre Slovan Tomáš Netík.

„Dnes to bol skvelý zápas. Odohrali sme dobré stretnutie, som rád, že sme mali k dispozícii opäť Johana Backlunda, ktorý predviedol výborné zákroky a veľmi nám pomohol. Korčuľovali sme po celý zápas, bojovali, hrali dobre v obrane. Je to veľké víťazstvo,“ zhodnotil na klubovom webe tréner Slovana Petri Matikainen.

Video: Najkrajšie momenty zápasu

Slovan si na svoje konto pripísal len druhé víťazstvo v roku 2015. Okrem stredajšieho triumfu v Ľadovom paláci naplno bodoval iba v Jaroslavli (2:0).

Postup do play-off v tejto fáze sezóny momentálne je už iba v rovine teórie. V tabuľke Západnej konferencie má klub zo Slovnaft Areny po 51 odohraných zápasoch 59 bodov a za ôsmym miestom zaručujúcim postup do bojov o Gagarinov pohár zaostáva o deväť bodov. Petrohrad nazbieral v doterajšom priebehu sezóny 109 bodov a je druhým najlepším tímom v lige.

Výsledok:
SKA Petrohrad – HC Slovan Bratislava 1:2 po sam. nájazdoch (0:0, 0:1, 1:0 – 0:0, 0:1)

Góly:

24:46 – 0:1 L. Nagy

46:00 – 1:1 J. Ericsson (R. Červenka, M. Čudinov) – presilová hra

Samostatné nájazdy:

1. séria: I. Kovaľčuk (nedal) – L. Nagy (nedal)

2. séria: R. Červenka (gól) – Ž. Jeglič (gól)

3. séria: A. Panarin (nedal) – T. Netík (gól)

Vylúčenia:

02:14 Maxim Čudinov (SKA) – 2 min. (vrazenie na mantinel)

04:43 Tomáš Surový (Slovan) – 2 min. (držanie)

09:30 Michal Sersen (Slovan) – 2 min. (hákovanie)

13:26 (Slovan) – 2 min. (príliš veľa hráčov na ľade)

15:44 (SKA) – 2 min. (príliš veľa hráčov na ľade)

37:32 Ján Brejčák (Slovan) – 2 min. (hrubosť)

39:22 Jimmie Ericsson (SKA) – 2 min. (hákovanie)

44:46 Lukáš Kozák (Slovan) – 2 min. (držanie)

52:39 Jimmie Ericsson (SKA) – 2 min. (podrazenie)

strely na bránu: 37:18, vylúčenia: 4:5 na 2 min., presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, rozhodcovia: Bukin, Sergejev – Birin, Zacharenkov, 12 192 divákov

Zostavy:

SKA: Koskinen (sam. nájazdy Šesťorkin) – Kalinin, Rukavišnikov, J. Alexandrov, N. Belov, Čudinov, Chafizullin, Jermakov, Judin – Ponikarovskij, V. Tichonov, Kovaľčuk – Panarin, Šipačov, Dadonov – Chochriakov, J. Ericsson, Červenka – Burdasov, Kablukov, Ketov

Slovan: Backlund – Sersen, Starosta, Štajnoch, Barker, J. Brejčák, L. Kozák, V. Mihálik – L. Hudáček, Murley, L. Nagy – Netík, Tičar, Jeglič – Kudrna, Surový, Ölvecký – P. White, A. Šťastný, Dominik Rehák

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Iľja KovaľčukJán BrejčákJohan BacklundLukáš KozákMichal SersenPetri MatikainenTomáš NetíkTomáš Surový
Firmy a inštitúcie HC Slovan Bratislava