Video: Slovan prehral s Jokeritom, nestrelil ani gól

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia

HELSINKI 30. januára (WEBNOVINY) – Hokejisti Slovana Bratislava prehrali v piatkovom stretnutí Kontinentálnej ligy (KHL) na ľade Jokeritu Helsinki 0:4. „Belasí“ nezachytili úvod duelu, keď už v 2. min inkasovali z hokejky Jereho Sallinena.

V prvej tretine sa málo hralo v rovnovážnom počte, pomer vylúčených v tejto časti hry bol 4:3, ani jeden tím však nevyužil presilovku.

Takisto začiatok druhej tretiny bratislavskému klubu nevyšiel, v 23. min pred brankárom Johanom Backlundom nikým nekrytý Petteri Wirtanen pohodlne zvýšil na 2:0. Snahy Slovana v záverečnej časti hry spraviť niečo s vývojom dostávali každú chvíľu vážne trhliny, keďže na trestnej lavici od 41. do 51. min za menšie previnenia postupne sedeli Tomáš Starosta, Andrej Šťastný a Ján Brejčák. Jokerit potom v zostávajúcom čase udrel ešte dvakrát: najprv v čase 51:14 min najlepší strelec KHL Steve Moses v početnej výhode zvýšil na 3:0, o 81 s neskôr sa druhýkrát v stretnutí presadil Jere Sallinen.

Slovan z 52 stretnutí v sezóne 2014/2015 vyťažil iba 59 bodov a zostáva na poslednom 14. mieste Západnej konferencie. Za poslednou postupovou priečkou do play-off zaostávajú zverenci Petriho Matikainena o 11 bodov.

Jokerit Helsinki – Slovan Bratislava 4:0 (1:0, 1:0, 2:0)

Góly:

1:0 – 2. Sallinen (Mäki, Aaltonen)

2:0 – 23. Wirtanen (Aaltonen, Ohtamaa)

3:0 – 52. Moses (Lajunen, Omark)

4:0 – 53. Sallinen (Aaltonen)

Presilovky: 1:0, oslabenia 0:0, rozhodovali: Gašilov, Olenin – Misiur, Raming (všetci Rus.), 12 472 divákov

Zostavy:

Jokerit: H. Karlsson – Väänänen, Gunderson, Todd, Jaakola, Lajunen, Ohtamaa – Hagman, N. Kapanen, Huhtala – Wirtanen, Aaltonen, Sallinen – Moses, Koukal, Omark – Mäki, Ben-Amor, Pöyst

Slovan: Backlund – Sersen, Starosta, Štajnoch, Barker, J. Brejčák, L. Kozák, Mihálik – L. Hudáček, Murley, L. Nagy – Netík, Tičar, Jeglič – Kudrna, Surový, Ölvecký – P. White, A. Štastný, Lunter

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Andrej ŠťastnýDenis GodlaJán BrejčákJohan BacklundTomáš Starosta