Video: Slovan zmazal dvojgólové manko, ale žolíkov neporazil

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Slovan zmazal dvojgólové manko, ale žolíkov neporazil
Kanonier Slovana Bratislava Ladislav Nagy v súboji s útočníkom Jokeritu Helsinki Nikom Kapanenom pred brankárom Rikom Heleniusom počas zápasu Kontinentálnej hokejovej ligy. Bratislava, 24. február 2015. Foto: SITA/Ján Slovák

BRATISLAVA 24. februára (WEBNOVINY) – Hokejisti Slovana Bratislava prehrali vo svojom poslednom zápase v tejto sezóne Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) s Jokeritom Helsinki 2:3 po predĺžení. Najlepšími hráčmi zápasu boli Steve Moses a Ladislav Nagy. V konečnom účtovaní nazbierali „belasí“ 63 bodov so skóre 136:188 a v tabuľke Západnej konferencie obsadili posledné 14. miesto.

Ostatné výsledky utorňajších zápasov KHL nájdete

—— V TOMTO ČLÁNKU.

Obrazom: „Belasí“ prehrali so „žolíkmi“ 2:3 po predĺžení

Pre oba tímy to bol piaty vzájomný súboj v tomto ročníku. V októbri „žolíci“ v Slovnaft Arene zvíťazili 4:2. Novembrový súboj vo Fínsku bol dramatickejší a skončil sa výsledkom 2:1 pre domácich. „Belasým“ sa podarilo poraziť Jokerit až v decembri pred vlastnými fanúšikmi (6:2), ale koncom januára v Hartwall Arene nestrelili ani gól (0:4).

Do bránky Slovana sa v utorok opäť postavil Johan Backlund, ktorý kryl v nedeľu 35 striel hráčov SKA a stal sa domácou hviezdou súboja. V obrane sa opäť striedalo päť zadákov a tréner Petri Matikainen mal k dispozícii desať útočníkov.

Súboj s Jokeritom bol pravdepodobne nielen rozlúčkou Slovana so sezónou, ale aj s KHL. Prezident „belasých“ Juraj Široký mal už hráčom povedať že „je koniec!.“ Klub sa priaznivcom poďakoval za podporu prostredníctvom videokocky nápisom „Ďakujeme za nezabudnuteľné tri sezóny!“

Slovan zmazal dvojgólové manko, ale žolíkov neporazil
Foto: SITA/Ján Slovák

V sezóne 2014/2015 síce odohral Slovan až 60 duelov, no nazbieral v nich najmenej bodov počas doterajšieho účinkovania v KHL. V premiérovom ročníku z 52 zápasov vyťažil 78 bodov, o rok neskôr z 54 stretnutí 67 bodov a teraz má v konečnej tabuľke 63 bodov.

Výsledok:
HC Slovan Bratislava – Jokerit Helsinki 2:3 po predĺžení (0:1, 0:1, 2:0 – 0:1)

Góly:

01:07 – 0:1 J. Sallinen (N. Peltola)

35:16 – 0:2 R. Gunderson (J. Sallinen. J. Aaltonen)

48:09 – 1:2 L. Nagy (J. Brejčák)

51:54 – 2:2 M. Murley (L. Hudáček, I. Baranka) – presilová hra

64:28 – 2:3 O. Korpikari (L. Omark)

Vylúčenia:

05:12 Oskari Korpikari (Jokerit) – 2 min. (hákovanie)

05:12 Ladislav Nagy (Slovan) – 2 min. (držanie hokejky)

23:10 Ján Brejčák (Slovan) – 2 min. (podrazenie)

31:35 Ryan Gunderson (Jokerit) – 2 min. (hákovanie)

49:57 Niklas Hagman (Jokerit) – 2 min. (hákovanie)

strely na bránku: 30:26, vylúčenia: 2:3 na 2 min., presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, rozhodcovia: Jeřábek, Sergejev – Balodis, Birin, 10 055 divákov (vypredané)

Zostavy:

Slovan: Backlund – Sersen, Baranka, J. Brejčák, Barker, V. Mihálik – Jeglič, Tičar, L. Nagy – Bartovič, Murley, L. Hudáček – Netík, A. Šťastný, Dominik Rehák – M. Lunter

Jokerit: Helenius – Korpikari, Gunderson, Väänänen, Peltola, Ohtamaa, Todd – Hagman,, Kapanen, Huhtala – Sallinen, Wirtanen, Aaltonen – Omark, Koukal, Moses – Mäki, Hahl, Pöysti

V akej súťaži by ste najradšej videli hrať HC Slovan budúci rok?

I. tretina

Hostia mali výborný vstup do zápasu, keď už v 67. sekunde Sallinen prenikol do útočného pásma po pravej strane a švihom z kruhu trafil pod hornú žŕdku Backlundovej bránky – 0:1.

Slovan sa snažil hneď odpovedať, ale Nagyov pokus v sieti neskončil. Z rýchleho protiútoku zahrozil aj Omark a skóre sa nemenilo ani po šanci Hagmana. V ôsmej minúte povozil domácich na kolotoči Omark, ktorý svoju jazdu v útočnom pásme zakončil nepresnou prihrávkou.

V 13. minúte sa o rozruch v útočnom pásme „žolíkov“ postaral prvý útok Slovana. Nagyovu strelu brankár Helenius vyrazil, ale Jegličovi sa z dorážky nepodarilo poslať puk do siete. V 16. minúte narobil vietor v domácej obrane tretí útok Jokeritu. Jeho rýchla súhra zmenu skóre nepriniesla, pretože Omark netrafil dobre puk po prihrávke Mosesa.

V 18. minúte si Backlund poradil s nepríjemnou strelou Hagmana a na druhej strane Murley v dobrej šanci neprekonal Heleniusa. V závere prvej tretiny sa ešte „belasí“ snažili vyrovnať, ale Sersenova strela letela tesne vedľa ľavej žrdky.

II. tretina

V druhej dvadsaťminútovke ako prvý zahrozili domáci – Murleyho strela však skončila na zadnom mantinely.

V 24. minúte sa z ľavej strany predral Moses až k Backlundovi, v poslednej chvíli zatiahol záchrannú brzdu Brejčák, ktorý ho fauloval a znemožnil mu tak lepšie zakončiť. Početná výhoda hosťom nevyšla a Slovan sa v pohode ubránil. Vzápätí mal dobré šance na vyrovnanie. Heleniusa ohrozil Murley a fínsky gólman pravým betónom vyrazil aj puk po strele Mihálika.

V 31. minúte poslal Hudáček do brejku Bartoviča, ale tiesnený kapitán „belasých“ svoj samostatný nájazd nepremenil. Rovnakú príležitosť mal aj Omark, ktorému nevyšiel bekhendový blafák. O pár sekúnd neskôr hrali Bratislavčania presilovku, v ktorej si vytvorili niekoľko sľubných šancí. Po strele Barkera sa snažil Netík doraziť puk za Heleniusa a ten následne zneškodnil aj tri Nagyove šance.

Útoky sa striedali z jednej strany na druhú a skóre sa zmenilo na začiatku 36. minúty, kedy spomedzi kruhov Backlunda prekonal Gunderson – 0:2.

Na rozdiel gólu mohol znížiť Netík, ale v rovnakej pozícii ako pred ním Gunderson neuspel – jeho strelu brankár Helenius zneškodnil.

III. tretina

Tretiu tretinu začal aktívnejšie Slovan, ktorý sa usadil v útočnom pásme, ale čistú gólovú šancu si nevypracoval, strely Barkera a Šťastného nemohli Heleniusa zaskočiť. Vypredaná Slovnaft Arena si prvýkrát zakričala gól v 49. minúte, Brejčák perfektne vysunul Nagya a najproduktívnejší hráč Slovana bekhendovým blafákom elegantne skóroval – 1:2.

„Belasí“ následne potrestali vylúčenie Niklasa Hagmana a tri sekundy pred koncom presilovej hry vyrovnal Murley – 2:2.

Domácich vyrovnávajúci gól povzbudil a do konca tretiny mohli strhnúť vedenie na svoju stranu, Nagyovi v dobrej šanci v poslednej chvíli ušiel puk a Heleniusa neprekonal ani kapitán Bartovič.. V 59. minúte mal dobrú šancu Virtanen, ale skóre sa už nezmenilo.

Predĺženie

V nadstavenej päťminútovke mal najprv veľkú šancu Moses, ale v 63. minúte nastrelil iba žrdku Backlundovej bránky. Dvadsaťosemsekúnd pred koncom predĺženia potom o triumfe Jokeritu rozhodol Korpikari – 2:3.

Hlasy:

Petri Matikainen (tréner Slovana): „Skončili sme so cťou, chlapci odohrali dobrý duel. Slovan má neuveriteľne skvelých fanúšikov, ďakujem im za podporu. Bratislava je hokejové mesto. Ďakujem vedeniu, že mi dalo šancu tu pôsobiť. Mohli sme na tom byť lepšie, ale mali sme veľa problémov. Teraz je už koniec.“

Erkka Westerlund (tréner Jokeritu): „Bol to dobrý a vyrovnaný hokejový duel vo vynikajúcej atmosfére. Verím, že Slovan zostane v KHL, je to jedno z najlepších miest v celej súťaži.“

Ladislav Nagy (útočník Slovana): „Je dobré, že sme sa vrátili do duelu, no škoda posledného gólu. Všetci štyria sme pozerali na puk, traja zbytočne atakovali jedného hráča. Chceli sme ísť do nájazdov a vyhrať posledný zápas. Aspoň sme sa vrátili do stretnutia. Jokerit veľmi dobre bráni, bol to ťažký duel. Počuli sme o tom, že Slovan končí v KHL, je to veľká škoda. Na Slovensku nie sú peniaze. Mohlo to tu zostať, bolo by to dobré pre slovenský hokej. Fanúšikovia sú skvelí. Skončilo sa to tu a uvidíme, čo bude v nasledujúcej sezóne. Ďakujeme priaznivcom za celosezónnu podporu, boli vynikajúci. Som šťastný, že som tu mohol hrať. Je to veľká škoda, že Slovan končí v KHL, lebo je to hokej na úrovni. Teraz budem mať dva týždne voľno a potom začnem trénovať a pripravovať sa na MS, chcem zabojovať o miestenku. V poslednom súboji som dal gól, ale nevyhrali sme. Počas celej sezóny sme dostávali góly pred koncom zápasov, rovnako aj dnes. Aspoň sme zabojovali a dosiahli remízu. Záverečnú domácu sériu sme nehrali zle. Teraz si musíme oddýchnuť, pretože posledný mesiac sme hrali na tri päťky a na fyzičku to bolo náročné.“

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Ján BrejčákJohan BacklundJuraj ŠirokýLadislav NagyPetri Matikainen
Firmy a inštitúcie HC Slovan BratislavaJokerit HelsinkiWBN