V Slovane KHL nezavrhli, Bratislavu chváli aj tréner žolíkov

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Slovan zmazal dvojgólové manko, ale žolíkov neporazil
Hráči Slovana Bratislava sa lúčia so svojimi fanúšikmi po poslednom zápase v tejto sezóne KHL, v ktorom prehrali s Jokeritom Helsinki 2:3 po predĺžení. Bratislava, 24. február 2015. Foto: SITA/Ján Slovák

BRATISLAVA 25. februára (WEBNOVINY) – Majiteľ a prezident hokejového Slovana Bratislava Juraj Široký opätovne priznal, že budúcnosť tímu v KHL je neistá, ale podľa webu Športky.sk odmietol správy o definitívnom konci. „Ako už bolo medializované, budúcnosť tímu v KHL je neistá, ale zatiaľ sme účinkovanie v žiadnej z možných súťaží definitívne nezavrhli,“ povedal pre Športky Juraj Široký.

Klubový šéf prakticky zopakoval slová viacerých zástupcov Slovana z posledných týždňov, ktorí hovorili o problémoch a snahách zachrániť Kontinentálnu hokejovú ligu pre Bratislavu aj do budúcnosti. Vedenie zároveň začalo zatiaľ neoficiálne pracovať aj na ďalších alternatívach pre budúce sezóny.

V hre je návrat Slovana do slovenskej Tipsport extraligy, prechod do českej najvyššej súťaže a spomína sa aj rakúska nadnárodná liga EBEL.

Obrazom: „Belasí“ prehrali so „žolíkmi“ 2:3 po predĺžení

Hráči už vedia, kedy dostanú decembrové výplaty

Podľa zdroja denníka Plus jeden deň z prostredia vedenia klubu Juraj Široký pri minulotýždňovej schôdzke hráčom otvorene povedal, kedy dostanú dlžné peniaze. Decembrové výplaty by mali nabehnúť na ich účty do konca apríla a zvyšné na základe splátkových kalendárov.

„Budúcnosť klubu aj výplaty hokejistov sú témou, na ktorej vyriešení denne pracujeme. Aj preto som sa stretol so zástupcami hráčov. V momentálnej situácii vieme povedať, že sa s hráčmi chceme dohodnúť na splátkových kalendároch,“ zareagoval pre Športky Široký.

V akej súťaži by ste najradšej videli hrať HC Slovan budúci rok?

O odchode Slovana z KHL sa špekuluje už dlhšiu dobu. Dôvodom je najmä ekonomika, súťaž je nákladná, klub má finančné problémy, od KHL dostáva len minimálne prostriedky a je obmedzený marketingom, keď nemôže mať sponzora, ktorý je konkurentom partnera súťaže, aj keď ten ani nepôsobí na slovenskom trhu.

Slovan vstúpil do KHL v ročníku 2012/2013, hneď v ňom postúpil jedinýkrát do play-off, v prvom kole prehral s Dinamom Moskva. V ďalších dvoch ročníkoch sa mu už nepodarilo zopakovať účasť vo vyraďovacej časti a v sezóne 2014/2015 skončil na poslednom 14. mieste Západnej konferencie.

Fínski tréneri chcú „belasých“ v KHL

Na margo odchodu Slovana z KHL sa po utorňajšom triumfe Jokeritu v Slovnaft Arene vyjadril aj tréner „žolíkov“ Erkka Westerlund, ktorý bol na pozápasovej tlačovej konferencii veľmi stručný, no stihol okomentovať dve témy. „Bol to dobrý a vyrovnaný hokejový duel vo vynikajúcej atmosfére, ktorý sme dotiahli do víťazného konca,“ zneli jeho slová k utorkovému stretnutiu na ľade bratislavskej Slovnaft arény a plynule dodal: „Verím, že Slovan zostane v KHL, je to jedno z najlepších miest v celej súťaži.“

V podobnom duchu sa nieslo aj vyjadrenie fínskeho trénera Slovana Petriho Matikainena: „Skončili sme so cťou, chlapci odohrali dobrý duel. Slovan má neuveriteľne skvelých fanúšikov, ďakujem im za ich podporu. Bratislava je hokejové mesto. Ďakujem vedeniu, že mi dalo šancu tu pôsobiť. Mohli sme na tom byť lepšie, ale mali sme veľa problémov. Teraz je už koniec.“

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Juraj Široký
Firmy a inštitúcie HC Slovan Bratislava