Spartak Moskva má nových sponzorov, vracia sa do KHL

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Slovan prehral so Spartakom Moskva
Hráči Spartaka sa tešia z gólu počas hokejového zápasu ligy KHL medzi HC Slovan Bratislava - Spartak Moskva. Bratislava, 2. marec 2014. Foto: SITA/Jozef Jakubčo

MOSKVA 22. mája (WEBNOVINY) – Spartak Moskva sa po ročnej pauze vráti do Kontinentálnej hokejovej ligy. Potvrdil to predseda výboru riaditeľov ruskej nadnárodnej súťaže Gennadij Timčenko. „Spartak bude hrať v KHL v budúcej sezóne,“ povedal pre championat.com Timčenko.

Klub vynechal sezónu 2014/2015 nadnárodnej súťaže pre finančné problémy. Spartak Moskva mal ťažkosti od decembra 2013, keď jeho hlavný sponzor Investbank prišiel o bankovú licenciu. Klub si požičal financie od vedenia KHL a predmetnú sezónu ešte dohral. Napriek snahe funkcionárov sa však nepodarilo zabezpečiť rozpočet na súťažný ročník 2014/2015.

Vlani v decembri vyvstalo, že novými sponzormi Spartaka Moskva budú partneri a investori klubu HC Lev Praha, ktorý takisto nevykazuje činnosť. Spartak Moskva údajne zároveň podporí spoločnosť Volga Group, ktorá patrí šéfovi výboru riaditeľov KHL Gennadijovi Timčenkovi. V tejto firme po ukončení svojho pôsobenia na poste šéfa organizačného výboru zimných olympijských hier 2014 v Soči pracoval aj terajší šéf KHL Dmitrij Černyšenko.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Dmitrij Černyšenko
Firmy a inštitúcie Spartak Moskva