Astana neplatí hráčov, v KHL možno nezačne sezónu

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Slovan porazil Astanu a odlepil sa z dna tabuľky
Obranca Barysu Astana Kevin Dallman sa pozerá, ako brankár Alexej Ivanov vyráža puk po strele útočníka Slovana Bratislava Tomáša Surového počas zápasu Kontinentálnej hokejovej ligy. Bratislava, 10. december 2014. Foto: SITA/Ján Slovák

ASTANA 27. mája (WEBNOVINY) – V kazašskom klube Barys Astana majú dlhy voči hokejistom, ktorí nevideli výplaty podľa šéfa hráčskej asociácie Kontinentálnej hokejovej ligy už štyri mesiace.

Nie je vylúčené, že Astana pre problémy nezačne sezónu. V klube chcú však urobiť všetko pre to, aby situáciu vyriešili. V uplynulom ročníku chytal v drese Barysu aj Slovák Ján Laco.

„Otázka Barysu je viac ako aktuálna. Štyri mesiace neplatia a zatiaľ sa ani nechystajú. Neviem, ako plánujú svoj rozpočet. Už v roku 2014 vyrovnali svoje dlhy až v auguste. Z roka na rok žiadajú ligu o výnimku v otázke vyplácania hokejistov. Rozumieme, že finančný rok je iný ako hokejový. Nemôžu však peniaze na januárové výplaty hľadať až v júli,“ povedal pre Sport-Express šéf hráčskej asociácie KHL Andrej Kovalenko.

V KHL meškajú výplaty v poslednom čase vo viacerých kluboch, finančné problémy má aj bratislavský Slovan a jeho budúcnosť v súťaži je stále otázna.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Ján Laco