Putin hovoril s Ficom aj o Slovane a prisľúbil pomoc

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Robert Fico, Vladimir Putin
Slovenský premiér Robert Fico (vľavo), ruský prezident Vladimir Putin (druhý vľavo), minister životného prostredia Peter Žiga (prvý sprava), minister zahraničných vecí a európskych záležitostí Miroslav Lajčák (druhý sprava), minister školstva vedy, výskumu a športu Juraj Draxler (tretí sprava) a štátny tajomník ministerstva hospodárstva Rastislav Chovanec počas spoločného rokovania s ruskou hlavou štátu v rámci Ficovej pracovnej návštevy v Ruskej federácii. Moskva, Rusko, 2. jún 2015. Foto: SITA/Jozef Jarošík

BRATISLAVA 3. júna (WEBNOVINY) – Slovenský premiér Robert Fico počas návštevy Ruska hovoril s predstaviteľmi vlády i prezidentom Vladimirom Putinom aj o prípadnej pomoci pre hokejový Slovan Bratislava. Klub má finančné problémy a po troch rokoch hrozí jeho návrat z Kontinentálnej hokejovej ligy do slovenskej Tipsport extraligy.

S prezidentom Putinom hovoril Fico aj o hľadaní mechanizmu, podľa ktorého by mohol Slovan zotrvať v ruskej nadnárodnej súťaži. Hlava Ruska mu prisľúbila pomoc, ale podľa nej by sa zdroje financovania pre hokejový klub mali hľadať aj na Slovensku.

Obrazom: Návšteva premiéra Roberta Fica v Rusku

Slovan má od záveru minulého roka finančné problémy. Definitíva o jeho budúcnosti by mala padnúť najneskôr na budúci týždeň. Sezóna KHL sa začne 24. augusta, vedenie súťaže zatiaľ počíta aj s bratislavským tímom, ale aká bude realita, nikto nevie.

Slovan sa snaží o splnenie podmienok potrebných pre pokračovanie v KHL. „Kluby musia do polovice júna predložiť doklady o finančnej pripravenosti i ďalšie dokumenty. Slovanu sa snažíme pomôcť, musí však vyriešiť svoje financovanie,“ povedal nedávno pre Tass šéf KHL Dmitrij Černyšenko.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Dmitrij ČernyšenkoRobert FicoVladimir Putin
Firmy a inštitúcie HC Slovan Bratislava