Do Slovana mieri navrátilec, do KHL postaví aj Starostu

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Ivan Švarný
Slovenský obranca Ivan Švarný zostáva v Diname Minsk. Foto: SITA/Ján Viazanička

BRATISLAVA 6. júla (WEBNOVINY) – Hokejový obranca Ivan Švarný sa vracia do Slovana Bratislava. Z klubu odišiel po sezóne 2012/2013, rok strávil v Medveščaku Záhreb a predchádzajúci ročník v Diname Minsk. V Bielorusku po vzájomnej dohode predčasne ukončil doterajší kontrakt a po krátkom čakaní mieri do Slovana.

„Dohodli sme sa ústne, no ešte sme nič nespečatili na papieri. Veľmi sa teším, že môžem hrať opäť doma. V Minsku som chcel hrať, no sedával som iba na tribúne. Tréner ani manažér mi dôvod nevysvetlili. Nemalo to význam ďalej nasilu naťahovať. Teraz budem hrať znovu v KHL, vraciam sa do dobre známeho prostredia,“ povedal pre denník Plus jeden deň Ivan Švarný.

Švarný sa finančných ťažkostí neobáva

Tridsaťročný nitriansky rodák nastúpil v predchádzajúcej sezóne nadnárodnej súťaže na 24 zápasov, mal v nich bilanciu 0+1. S bratislavským mužstvom získal v sezóne 2011/2012 domáci titul. Slovensko reprezentoval na troch seniorských svetových šampionátoch (2009, 2013 a 2014). Finančných ťažkostí, ktoré mal Slovan v poslednom ročníku, sa neobáva.

„Každá sezóna vždy niečo prinesie. To, čo bolo, nemôžem ovplyvniť. Dúfam, že ľudia v klube vedia, do čoho idú a budú sa snažiť staré veci zmazať. Verím, že v budúcnosti už bude všetko v poriadku. Ja sa vraciam s tým, že problémy nebudú,“ dodal pre Plus jeden deň Ivan Švarný.

Zmluva potvrdila pozíciu Starostovi

Na novej zmluve sa Slovan dohodol aj s obrancom Tomášom Starostom. Tridsaťštyriročný bek predĺžil kontrakt o jeden rok. Informuje o tom oficiálny web „belasých“. Odchovanec Dukly Trenčín sa mal po roku v Bratislave vrátiť do Jugry Chanty-Mansijsk, no po zmene vedenia sa ruské mužstvo z KHL rozhodlo uvoľniť všetkých legionárov a stavať na vlastných odchovancoch.

Tomáš Starosta v predchádzajúcom ročníku odohral za Slovan 42 zápasov základnej časti s bilanciou 2 góly a 5 asistencií.

„Tomáš Starosta sa počas svojho pôsobenia v Slovane prezentoval veľmi poctivou hrou v defenzívnej činnosti, ktorou komplikoval život súperovým útočníkom. V závere sezóny pribrzdilo držiteľa Gagarinovho pohára z Ufy zranenie v dolnej časti tela, pre ktoré vynechal aj svetový šampionát v Česku,“ informuje web Slovana.

Špirko bude novou tvárou

Najvyšší obranca Kontinentálnej hokejovej ligy Vladimír Mihálik sa dohodol s vedením Slovana Bratislava na predĺžení kontraktu o ďalší rok. Dvadsaťosemročného rodáka z Prešova čaká štvrtá sezóna v kádri slovenského účastníka KHL. V ruskej nadnárodnej súťaži už hral Mihálik za Lev Poprad. V NHL si obliekol v 15 dueloch dres Tampy Bay, hral aj vo Švédsku za Timru.

Ďalšou novou tvárou v kádri hokejového Slovana Bratislava sa stal útočník Rastislav Špirko. S vedením slovenského účastníka KHL podpísal zmluvu do 30. apríla 2016. Tridsaťjedenročný krídelník má bohaté skúsenosti z KHL, v súťaži odohral už vyše 200 zápasov za Lev Poprad, Avtomobilist Jekaterinburg, Spartak Moskva a Amur Chabarovsk.

Špirko je odchovanec martinského hokeja. Ako junior odišiel do zámoria, pôsobil v Tri-City Storm v USHL a Univerzite Severná Dakota (NCAA). V roku 2006 sa vrátil do Martina, neskôr hral za Ústí nad Labem a Pardubice. V slovenskom reprezentačnom drese nastúpil na 35 zápasov. Informácie zverejnil web Slovana.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Ivan ŠvarnýRastislav ŠpirkoTomáš StarostaVladimír Mihálik
Firmy a inštitúcie HC Slovan Bratislava