Slovinskí hokejisti zostávajú v Slovane, Bližňák odchádza

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Hokejisti Slovana Bratislava začali prípravu na ľade
Zľava: Rok Tičar a Žiga Jeglič po prvom tréningu HC Slovan Bratislava na ľade pred nadchádzajúcou sezónou. Bratislava, 7. júl 2015. Foto: SITA//Ján Slovák

BRATISLAVA 7. júla (WEBNOVINY) – Slovinskí reprezentanti Rok Tičar a Žiga Jeglič predĺžili zmluvy so slovenským účastníkom Kontinentálnej hokejovej ligy HC Slovan Bratislava. Dohoda s oboma útočníkmi platí do 30. apríla 2016. Klub o tom informoval na svojom oficiálnom webe.

Slovinci si získali srdcia bratislavských fanúšikov

Tičar v 59 zápasoch uplynulej sezóny nazbieral 30 bodov (11 gólov, 19 asistencií), po Ladislavovi Nagyovi bol druhým najproduktívnejším hráčom mužstva. Jeglič v 57 dueloch dosiahol 23 kanadských bodov.

„Skvelými výkonmi, ako aj bezprostrednosťou a kamarátskou povahou si okamžite získali srdcia bratislavských fanúšikov,“ uvádza sa na internetovej stránke Slovana.

Obrazom: Hokejisti Slovana Bratislava začali prípravu na ľade

Zmluvu podpísali aj Nedorost a Švarný

Ročnú zmluvu so Slovanom podpísali aj český stredný útočník Václav Nedorost aj slovenský obranca Ivan Švarný. Tridsaťtriročný rodák z Českých Budějovíc Nedorost nastúpil v drese „belasých“ na 37 zápasov v uplynulej sezóne KHL s bilanciou 10 gólov a 8 asistencií. Prišiel z Donbasu Doneck.

Tridsaťročný zadák Švarný sa vracia do Slovana, odkiaľ odišiel po sezóne 2012/2013. Rok strávil v Medveščaku Záhreb a potom hral v Diname Minsk. V minulom ročníku zasiahol do 24 stretnutí KHL a pripísal si jednu asistenciu. Slovensko reprezentoval na troch svetových šampionátoch (2009, 2013 a 2014).

Asistentom staronového trénera Miloša Říhu sa stal Roman Stantien, ktorý dosiaľ viedol extraligovú Duklu Trenčín. „Ponuka z klubu ma potešila a neváhal som ani chvíľku. Teším sa na nové výzvy a spoluprácu s Milošom Říhom,“ povedal pre klubový web Stantien, bývalý hráč aj asistent kouča v Slovane.

Bližňák sa dohodol na odchode

Do prípravy Slovana Bratislava sa nezapojil útočník Mário Bližňák. Vedenie „belasých“ ukončilo s 28-ročným centrom spoluprácu po vzájomnej dohode.

Trenčiansky rodák pôsobil v Slovane takmer tri sezóny, najviac sa mu darilo v ročníku 2012/2013, keď nazbieral 22 bodov a pomohol tímu k postupu do play-off KHL. V ďalších dvoch sezónach dosiahol v 73 zápasoch deväť bodov, uplynulý ročník dohrával v najvyššej českej súťaži v drese Plzne – v 22 súbojoch si pripísal 10 bodov. Informáciu priniesla oficiálna stránka Bratislavčanov.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Ivan ŠvarnýMário BližňákRok TičarVáclav NedorostŽiga Jeglič
Firmy a inštitúcie HC Slovan Bratislava