Tomáš Surový predĺžil zmluvu, ostáva v Slovane

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Tomáš Surový
V obrane bude korčuľovať aj Tomáš Surový. Foto: SITA/Jozef Jakubčo

BRATISLAVA 29. júla (WEBNOVINY) – Hokejový útočník Tomáš Surový pokračuje v Slovane Bratislava, kde sa dohodol na predĺžení zmluvy do 30. apríla 2016.

Reprezentačný center začne v tíme Kontinentálnej hokejovej ligy druhú sezónu, minulú dohral v extraligovej Banskej Bystrici, ktorej pomohol k postupu do finále najvyššej slovenskej súťaže.

Surový prišiel do Slovana vlani v lete z Dinama Minsk. V sezóne 2014/2015 odohral v KHL 56 zápasov, v ktorých strelil sedem gólov a pridal šesť asistencií. V lige patril medzi najlepších hráčov v počte blokovaných striel. Ako brániaci útočník často hral v oslabeniach, šancu dokonca dostal aj na poste obrancu, keď potreboval Slovanu vyriešiť problémy v defenzíve. Informácie zverejnil web HC Slovan.

Surový začínal s hokejom v rodnej Banskej Bystrici, neskôr hral za Poprad. Po odchode do zámoria si zahral aj NHL za Pittsburgh Penguins. V profilige nastúpil na 126 zápasov, dosiahol v nich 59 bodov (27+32). Od roku 2006 hrá v Európe, zo Švédska (Lulea, Linköping, Skelleftea) sa presunul do KHL, kde si obliekol dresy Dinama Riga, CSKA Moskva, Leva Praha, Dinama Minsk a Slovana Bratislava.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Tomáš Surový
Firmy a inštitúcie HC Slovan Bratislava