Veľká legenda NHL už trénuje v Slovane, financovanie nerieši

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Tom Barrasso trénuje brankárov v Slovane
Nový tréner brankárov v hokejovom klube HC Slovan Bratislava Tom Barrasso (v strede) počas tréningu HC Slovan Bratislava. Bratislava, 3. august 2015. Foto: SITA/Igor Kollárovics

BRATISLAVA 3. augusta (WEBNOVINY) – Mal šancu pracovať ako hlavný tréner v Taliansku, namiesto toho zvolil slávny Tom Barrasso návrat do Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) a v pondelok sa už podieľal na predpoludňajšom tréningu Slovana Bratislava pred novou sezónou.

Už ako 18-ročný sa stal v zámorskej NHL najlepším brankárom v súťaži a za sezónu 1983/84 v drese Buffala získal Vezinovu trofej.

Obrazom: Tom Barrasso trénuje brankárov v Slovane

Neskôr sa stal hráčom Pittsburghu a v úvode 90. rokov sa podieľal na zisku Stanleyho pohára pre Penguins v dvoch sezónach po sebe, všetko po boku megahviezd ako Mario Lemieux, Jaromír Jágr či Paul Coffey. Pôsobenie v Slovane berie Barrasso ako ďalšiu profesionálnu výzvu a životnú skúsenosť.

Teší sa na zaplnené tribúny

Mám veľkú radosť z toho, že tu môžem byť. Mám za sebou prvý tréning a pomaly spoznávam hráčov. Prvý kontakt zo strany Slovana bol približne pred týždňom a pol. V klube sú totiž dvaja brankári zo Severnej Ameriky a vedenie mužstva chcelo trénera gólmanov z daného prostredia. Som rád, že som späť v KHL. Mojou úlohou je Brusta s Garnettom pripravovať tak, aby podržali tím a dali mu šancu víťaziť. O klube zatiaľ nemám veľa informácií, ale trochu som čítal o slovenskom hokeji. Ľudia na Slovensku ho milujú, preto sa teším na domáce zápasy pred zaplnenými tribúnami vo výbornej atmosfére,“ povedal Tom Barrasso.

Pre päťdesiatnika s obrovskými brankárskymi skúsenosťami je pôsobenie v Slovane už druhou zastávkou v KHL, v sezóne 2012/2013 totiž pracoval ako asistent Paula Mauricea v Metallurgu Magnitogorsk. „KHL je však druhá najlepšia liga na svete, sú tu skvelí hráči. Preto som sa rozhodol vrátiť do tejto súťaže. Už práca v Rusku bola pre mňa obrovskou výzvou. Nová krajina, mesto, kultúra aj hokejový štýl, vždy je to výzva a veľké skúsenosti. V Rusku som stretol mnoho skvelých ľudí. Aj teraz sa teším na nové pôsobisko, kde sa tiež môžem veľa naučiť,“ poznamenal rodák z Bostonu.

O finančnej situácii počul

V Bratislave zatiaľ Tom Barrasso pozná iba halu, hotel a reštauráciu. Čas spoznávať mesto nemal ani počas pôsobenia v Magnitogorsku, keď sa Metallurg predstavil v hlavnom meste SR. „Teraz budem mať šancu trochu preskúmať zákutia Bratislavy,“ priznal.

Skúsený brankársky odborník sa situáciou v Slovane, keď mal klub v minulej sezóne finančné problémy, príliš nezaoberá. „Počul som o situácii z minulého ročníka, teraz by to však malo byť lepšie. Mňa zaujíma najmä to, že mám šancu pracovať s hráčmi v tomto klube,“ dodal Barrasso.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Jaromír JágrMario LemieuxTom barrasso
Firmy a inštitúcie HC Slovan Bratislava