Video: Slovan dal Metallurgu kanára, Garnett vychytal nulu

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Michal Sersen
Obranca Slovana Bratislava Michal Sersen v súboji s útočníkom Metallurgu Novokuzneck Viktorom Drugovom počas nedeľňajšieho zápasu KHL v ktorom 'belasí' zvíťazili 6:0. Bratislava, 30 august 2015. Foto: SITA/Ján Slovák

BRATISLAVA 30. augusta (WEBNOVINY) – Hokejisti Slovana Bratislava zvíťazili v nedeľňajšom zápase Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) nad Metallurgom Novokuzneck 6:0. Najlepšími hráčmi boli Ryan Stoa a brankár Michael Garnett.

Obrazom: „Belasí“ porazili Metallurg Novokuzneck 6:0

Pre „belasých“ je to prvé víťazstvo v tejto sezóne. V predchádzajúcich dueloch podľahli Admiralu Vladivostok (1:3) a Amuru Chabarovsk (0:1).

Úvodná päťzápasová domáca séria „belasých“ bude pokračovať v utorok súbojom proti Sibiru Novosibirsk a 6. septembra „belasí“ privítajú Medveščak Záhreb.

Výsledok:
HC Slovan Bratislava – Metallurg Novokuzneck 6:0 (3:0, 1:0, 2:0)

Góly:

10:16 – 1:0 Ž. Jeglič (R. Tičar)

16:24 – 2:0 I. Švarný (A. Protaseňa, M. Bartovič)

17:42 – 3:0 C. Barker (L. Kašpar) – presilová hra

38:12 – 4:0 L. Kašpar (T. Surový)

44:59 – 5:0 A. Šťastný (R. Tičar, Ž. Jeglič)

58:16 – 6:0 D. Skokan (M. Bartovič, C. Barker)

Vylúčenia:

00:12 V. Postnikov (Metallurg) – 2 min. (podrazenie)

01:39 Ž. Jeglič (Slovan) – 2 min. (nedovolené bránenie)

05:57 A. Protaseňa (Slovan) – 2 min. (držanie)

16:49 V. Poďapoľskij (Metallurg) – 2 min. (zdržiavanie hry)

24:33 V. Mihálik (Slovan) – 2 min. (hákovanie)

28:11 R. Manuchov (Metallurg) – 2 min. (nedovolené bránenie)

30:14 F. Novotný (Metallurg) – 2 min. (držanie hokejky)

34:34 P. Skalický (Slovan) – 2 min. (podrazenie)

39:39 (Metallurg) – 2 min. (príliš veľa hráčov na ľade)

50:30 P. Skalický (Slovan) – 2 min. (držanie)

54:59 I. Švarný (Slovan) – 2 min. (nedovolené bránenie)

strely na bránku: 41:17, vylúčenia: 6:5 na 2 min., presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, rozhodcovia: Kiseľov, Dejev – Zacharenko, Sadovnikov, 6875 divákov

Zostavy:

Slovan: Garnett – Sersen, Barker, Starosta, Švarný, J. Valach, V. Mihálik, L. Kozák – Kašpar, V. Nedorost, Surový – Jeglič, Tičar, A. Šťastný – D. Skokan, Protaseňa, Bartovič – Skalický, Viedenský, Lušňák

Metallurg: Poďapoľskij (21. Novotný) – Postnikov, Kuklev, Manuchov, Fairchild, Skutar, Amirov, Antonovskij, Kamalov – Drugov, Romanov, Komaristyj – J. Orlov, Stoa, Kazakov – Kaprizov, Kousal, Karavajev – Musin, Malinovskij, Berdnikov

I. tretina

Na úvodný gól nedeľňajšieho zápasu museli fanúšikovia čakať do začiatku 11. minúty, kedy sa do brejku dvoch proti jednému dostalo slovinské duo Tičar – Jeglič a druhý menovaný poslal „belasých“ do vedenia – 1:0.

Druhýkrát si fanúšikovia Slovana zakričali „Góóól“ v 17. minúte, keď obranca Švarný od modrej čiary prepálil všetko, čo mu stálo v ceste a puk skončil za chrbtom hosťújúceho gólmana Poďapoľského – 2:0.

Gólový účet prvej dvadsaťminútovky uzavrel „zadák“ Cam Barker, ktorý skóroval do modrej čiary počas presilovej hry, keď pred brankárom výborne clonili jeho spoluhráči – 3:0. V prvej tretine domáci prestrieľali svojho súpera 16:4.

Video: Najkrajšie momenty zápasu

II. tretina

Od začiatku druhej tretiny Poďapoľského v bránke Metallurgu nahradil Novotný. V 23. minúte roztočila v obrannom pásme hostí poriadny kolotoč štvrtá domáca formácia Skalický, Lušňák, Viedenský, ale strela posledne menovaného sa neujala. Metallurgu sa následne nepodarilo využiť presilovú hru.

V 29. minúte dalo o sebe vedieť opäť duo Tičar – Jeglič. Tičar tentokráť nevolil prihrávku na svoju „dvojičku“, ale rozhodol sa vystreliť na Novotného, ktorý však puk za svoj chrbát nepustil. Pri vylúčení Manuchova nastrelil Kašpar hornú žŕdku a v ďalšej presilovke „belasých“ skúsali šťastie Tičar, Švarný a Barker. Ich spoluhráči Novotnému dobre zakrývali výhľad, ale ten so všetkými strelami poradil.

V 34. minúte musel vytiahnuť po dlhom čase dobrý zákrok aj Garnett, ktorého preveril Stoa. O minútu neskôr v útočnom pásme zbytočne fauloval Skalický, ktorý v snahe odobrať puk podrazil protihráča a hostia mali výhodu ďalšej presilovky. Garnett musel zasahovať proti strele Kaprizola a z ľavého kruhu vypálil aj Stoa. Už pár sekúnd po početnej výhode nebezpečne vystrelil Berdnikov.

V 39. minúte rozohrávku hostí prekazil kapitán „belasých“ Surový – nakorčuľoval do útočného pásma prihral puk Kašparovi, ktorý spomedzi kruhov prepálil Novotného – 4:0.

III. tretina

Tretia dvadsaťminútovka sa začala 99-sekundovou presilovkou Slovana, pretože v závere tej druhej hostia, zle striedali a na rozdiel piatich gólov mohol zvýšiť Nedorost, ktorý sa „preštrikoval“ až pred Novotného, ale ten výborne zasiahol. V 43. minúte musel gólman hostí opäť zasahovať, keď si pred neho spoza bránky nakorčuľoval Skokan.

V čase 44:59 rozvlnil sieť Šťastný, ktorému v útočnom pásme prenechal puk Tičar a strelou švihom spomedzi kruhov prekonal Novotného – 5:0.

Metallurg mohol zaznamenať aspoň čestný úspech počas presilovky pri vylúčení Skalického, v ktorej Garnett výborne zlikvidoval Stoaovu šancu. „Belasí“ následne ubránili aj šiestu „oslabovku“, v ktorej mali hostia ďalšie šance – puk po bekhendovom zakončení Kaprizova skončil v Garnettovej lapačke a domáci gólman si poradil aj s pokusom Komaristého.

V 59. minúte po ľavej strane nakorčuľoval po ľavej strane do útočného pásma Bartovič – vystrelil na Novotného, ten puk vyrazil a gólovú bodku zápasu dal Skokan – 6:0.

Hlasy:

Miloš Říha (tréner Slovana): „Konečne nám to tam padlo. Bolo vidieť, že v predchádzajúcich dueloch nám chýbali Barker a Tičar. Ich návrat do zostavy bol citeľný. Hokej vyzeral úplne inak. Škoda, že prvé dve stretnutia nám nevyšli, mohlo to byť z našej strany trochu optimistickejšie a veselšie.“

Nikolaj Soloviov (tréner Metallurgu Novokuzneck): „Po takejto prehre neviem povedať, prečo sme hrali takto. Asi sme stratili veľa síl v predchádzajúcom súboji v Moskve proti Dinamu.“

Lukáš Kašpar (útočník Slovana): „Pred duelom sme si povedali, v čom ešte musíme pridať. Šancí sme mali dosť. Som rád, že mi to tam padlo a dokázali sme triumfovať. Myslím si, že sme slušne bránili a dobre pracovali v priestore pred bránkou súpera.“

Dávid Skokan (útočník Slovana): „Konečne. Po dvoch prehrách sa patrilo zvíťaziť. Zároveň som rád, že to padlo aj mne, pretože šance som mal. V prvom rade teraz musíme zostať nohami na zemi, nesmieme lietať v oblakoch z jedného víťazstva. Isto nám to pomôže, v prípade prehry by sme to mali ešte náročnejšie. „

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Cam BarkerMichael Garnett
Firmy a inštitúcie HC Slovan Bratislava