Slovan získal nového obrancu, dvakrát získal Gagarinov pohár

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Slovan Bratislava - Amur Chabarovsk
Marek Viedenský zo Slovana v zápase Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) medzi HC Slovan Bratislava - Amur Chabarovsk. Bratislava 28. august 2015. Foto: SITA/Robert Tappert

BRATISLAVA 5. septembra (WEBNOVINY) – Novou akvizíciou v tíme hokejistov HC Slovan Bratislava je český obranca Filip Novák. Ako informuje oficiálna stránka „belasých“, vedenie klubu z metropoly SR sa s 33-ročným hráčom dohodlo na zmluve do konca aktuálneho ročníka.

Súčasťou kontraktu s Novákom je aj klauzula, na základe ktorej môžu skúseného beka po prvej reprezentačnej prestávke v prípade lukratívnej ponuky uvoľniť do iného mužstva. Angažovaním Nováka sa funkcionárom Slovana podarilo zaceliť dieru v defenzíve, ktorá vznikla dlhodobým zranením Juraja Valacha.

Filip Novák môže v bratislavskom tíme využiť skúsenosti z Kontinentálnej hokejovej ligy, v ktorej je už dvojnásobným víťazom Gagarinovho pohára. V KHL si obliekal dresy Dinama Riga, HK MVD a Diname Moskva. V zámorskej NHL si zahral v tímoch Ottawa Senators a Columbus Blue Jackets. S reprezentáciou Česka sa v roku 2010 stal svetovým šampiónom.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Firmy a inštitúcie HC Slovan Bratislava