HC Lev Poprad je už v konkurze, dlhy sú vyššie ako majetok

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Hokej_khl
HC Lev Poprad Foto: SITA/Gabriel Lipták

POPRAD 7. septembra (WEBNOVINY) – Okresný súd v Prešove vyhlásil konkurz na spoločnosť s ručením obmedzením HC Lev Poprad, ktorá bola majiteľom rovnomenného klubu Kontinentálnej hokejovej ligy.

Podľa denníka Korzár sa veritelia spoločnosti majú do 45 dní prihlásiť u správkyne aj na prešovskom súde. Lehota podľa hovorcu Okresného súdu v Prešove Michala Drimáka uplynie 28. septembra.

Medzi veriteľmi sú nielen bývalí hráči a tréneri HC Lev, ale aj mnoho podnikateľov z celého Slovenska.

Návrh na konkurz podali bratislavské firmy AllForHockey a Black Tea. Správca, za ktorého súd ustanovil Evu Orbanovú, rozpredá majetok HC Lev. „Celkový počet veriteľov nie je doposiaľ vyčíslený, bude až po uplynutí lehoty na prihlásenie veriteľov. Správca konkurznej podstaty bude speňažovať majetok prostredníctvom veriteľských orgánov a uspokojovať záväzky jednotlivých veriteľov,“ informoval Korzár hovorca prešovského súdu.

Veritelia považujú pražský klub HC Lev Praha za nástupcu popradského tímu a požadujú od neho vyrovnanie dlhov, ktoré však niekoľkonásobne prevyšujú majetok. Podľa Okresného súdu má minulosezónny účastník dlhy vo výške 1 939 472,31 eur a vlastní majetok v približnej hodnote 140-tisíc eur.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Firmy a inštitúcie HC Lev Poprad