Ivan Švarný by mohol na istú dobu posilniť Medveščak Záhreb

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Ivan Švarný
Ivan Švarný Foto: SITA/Marián Peiger

ZÁHREB 27. augusta (WEBNOVINY) – Slovenský hokejový obranca Ivan Švarný, ktorý nedávno neuspel na skúške v chorvátskom Medveščaku Záhrebu, sa možno vráti do kádra nováčika Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL).

Ako informuje portál KHL.hr, americký bek Kyle Klubertanz z Medveščaku utrpel v príprave zlomeninu ľavej nohy a po operácii by tréningy mohol absolvovať najskôr koncom septembra.

Švarný počas skúšky v záhrebskom tíme zaujal predstaviteľov klubu, no z kádra ho vytesnil príchod Steva Montadora s bohatými skúsenosťami zo zámorskej NHL. Zástupcovia Medveščaku údajne reálne zvažujú, že dajú slovenskému bekovi šancu ukázať sa počas liečenia Klubertanza.

Dvadsaťosemročný slovenský bek, ktorý predchádzajúce dva ročníky strávil v Slovane Bratislava, po odchode zo skúšky v Medveščaku trénoval v rodnej Nitre.

Ivan Švarný pred pôsobením v Bratislave hral v Litvínove, Prostějove, Nitre, Leviciach a Třinci. V zámorí si vyskúšal juniorskú OHL aj súťaž CHL. Slovensko reprezentoval na dvoch MS, v roku 2009 vo Švajčiarsku a v máji 2013 vo Fínsku.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Ivan Švarný
Firmy a inštitúcie Medveščak Záhreb