'Sibírsky Chára' v KHL skóroval, Staňa bol hrdinom CSKA

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Rastislav Staňa
Rastislav Staňa Foto: cska-hockey.ru

MOSKVA 30. decembra (WEBNOVINY) – Slovenský obranca Kristián Kudroč sa vo farbách Novosibirska gólovo presadil v nedeľnom stretnutí Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) na ľade Čeľabinska.

Skúsený 31-ročný rodák z Michaloviec, ktorý vďaka urastenej postave pripomínajúcej slávnejšieho krajana nadobudol prezývku „Sibírsky Chára“, strelil v 29. minúte druhý gól svojho mužstva. Ten síce znamenal sľubný dvojgólový náskok v polovici duelu, ale domáci Traktor vyrovnal skóre. Sibir zvíťazil až po samostatných nájazdoch.

Darilo sa aj hokejistom Metallurgu Magnitogorsk, ktorí doma deklasovali Chabarovsk presvedčivo 7:0.

Najväčšiu zásluhu na triumfe „Magnitky“ mali ruskí útočníci Sergej Moziakin a Jevgenij Malkin, obaja dosiahli po päť kanadských bodov. Tridsaťjedenročný Moziakin strelil štyri góly a na jeden prihral, o päť rokov mladší Malkin dosiahol opačnú bilanciu – postaral sa o jeden presný zásah a v štyroch prípadoch asistoval.

V poslednom nedeľňajšom zápase zvíťazil SKA Petrohrad nad HC Lev Praha 5:3. O rozhodujúci presný zásah hráčov ruského tímu sa postarala zámorského hviezda Iľja Kovaľčuk. Ten istý hráč v záverečnej minúte ešte prikrášlil konečné skóre. Na druhej strane si dve asistencie pripísal slovenský útočník Marcel Hossa, bod za asistenciu dosiahol aj jeho krajan Tomáš Surový.

Súhrn výsledkov nedeľňajších stretnutí Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL):

SKA Petrohrad – HC Lev Praha 5:3 (1:2, 2:1, 2:0)

Barys Astana – Torpedo Nižnij Novgorod 5:4 po predĺžení (0:2, 2:0, 2:2 – 1:0)

Jugra Chanty-Mansijsk – Lokomotiv Jaroslavľ 4:6 (3:1, 0:5, 1:0)

Avtomobilist Jekaterinburg – Metallurg Novokuzneck 3:4 po predĺžení (1:0, 1:1, 1:2 – 0:1) – Rastislav Špirko (Jekaterinburg) 0+1

Metallurg Magnitogorsk – Amur Chabarovsk 7:0 (1:0, 4:0, 2:0)

Dinamo Moskva – CSKA Moskva 2:4 (1:0, 1:2, 0:2) – Rastislav Staňa (CSKA) odchytal celý duel

Avangard Omsk – Atlant Mytišči 0:1 (0:0, 0:1, 0:0)

Traktor Čeľabinsk – Sibir Novosibirsk 2:3 po sam. nájazdoch (0:1, 1:1, 1:0 – 0:0, 0:1) – Kristián Kudroč (Sibir) 1+0

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Iľja KovaľčukJevgenij MalkinKristián KudročMarcel HossaRastislav ŠpirkoRastislav StaňaSergej MoziakinTomáš Surový