Útočník Komarov sa chce vrátiť do KHL, Toronto je proti

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Dinamo Moskva
Dominik Graňák a Leo Komarov Foto: www.dynamo.ru

MOSKVA 19. novembra (WEBNOVINY) – Fínsky útočník narodený v Estónsku Leo Komarov mal za tím Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) Dinamo Moskva nastúpiť už v nedeľu na ľade Dinama Minsk, jeho návratu do Ruska však bráni absencia dohody obhajcu Gagarinovho pohára s klubom zámorskej NHL Toronto Maple Leafs.

Dvadsaťpäťročný krídelník totiž v lete podpísal dvojcestnú zmluvu s podmienkou, ak sa do novembra neprepracuje do prvého mužstva NHL, vráti sa do Ruska.

„Ešte sme nedospeli ku kompromisu. Toronto si chce nechať právo zavolať ho do NHL v ktoromkoľvek okamihu, s čím my kategoricky nesúhlasíme,“ povedal pre Sovetskij sport generálny riaditeľ Dinama Moskva Andrej Safronov.

Leo Komarov po úspešnom ročníku 2011/2012 túžil preraziť v zámorskej NHL, no po vyhlásení výluky v kanadsko-americkej profilige zamieril do farmárskej AHL. Dinamo má vo svojom kádri dvoch hráčov s platnou zmluvou s klubom NHL – Nicklasa Bäckströma a Alexandra Ovečkina.

Podľa pravidla KHL prijatého pred touto sezónou môže počas výluky angažovať trojicu takýchto hokejistov. V Diname Moskva pôsobí aj slovenský obranca Dominik Graňák, ktorý v piatok 16. novembra nastúpil po viac ako mesačnej prestávke, ktorú zavinili zdravotné problémy.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Dominik GraňákLeo Komarov
Firmy a inštitúcie Dinamo MoskvaToronto Maple Leafs