Solaris_prebal_zdroj.indd

Sci-fi klasika Solaris v novom vydaní

Keď sa povie Stanislaw Lem, hneď sa vám možno vynorí poľský futurológ, satirik a autor scifi, ktorého vrcholné dielo Solaris ste možno čítali. A ak nie, môžete tak urobiť teraz.
Triaska.jpg

Odrezaní od sveta v lyžiarskom stredisku. Triler Triaška

Predstavte si, že uviaznete vysoko v horách, v lyžiarskom stredisku. Lanovka nefunguje, stratí sa vám mobil a niekto sa s vami začne zahrávať. Vymyslí desivú hru, ktorá môže mať krvavý koniec. Presne o tom je mrazivý triler Triaška od Allie Reynoldsovej.
Cudzincov kabat.jpg

Prečo si vlastne prišiel žiť na Slovensko?

Ako vidí Slovensko a Slovákov cudzinec? Ako nás vníma Brit, ktorý sa sem presťahoval, začal tu žiť a pracovať? Aj o tom je príbeh z vydavateľstva Ikar Cudzincov kabát od Jonathana Grestyho.
Ziarlivec a ine pribehy.jpg

Jo Nesbo: Žiarlivec a iné príbehy

Jo Nesbo v zbierke poviedok Žiarlivec a iné príbehy dokazuje, že je ozajstným majstrom krimipríbehov plných napätia a nepredvídaných zvratov.
Slavik v hrsti.jpg

Sexi príbeh Slávik v hrsti

„Dúfam, že sa vám bude páčiť moja novinka Slávik v hrsti. Odohráva sa v Glasgowe, čo je tu v Škótsku mesto hudby, a naozaj sa v nej všetko točí okolo hudby, lásky a vykúpenia. Je to veľmi emotívny, napínavý a sexi príbeh. A patrí medzi moje najobľúbenejšie,“ odkazuje vo videu švédska autorka Samantha Youngová špeciálne pre slovenské čitateľky.
Najstastnejsi clovek na zemi.jpg

Človek, ktorý prežil peklo na zemi

Eddie Jaku je Nemec, Žid, ktorý bol vždy hrdý na svoju krajinu, ale všetko sa zmenilo v jeden deň, keď ho nacisti odvliekli do koncentračného tábora.
Alternativne fakty.jpg

Alternatívne fakty, fake news a hoaxy

Jestvujú alternatívne fakty? Môže byť niečo pravda pre mňa, ale nie pre iného človeka. Ako sa brániť falošným a nepodloženým tvrdeniam? A ako rozlíšiť hoaxy a fake news od tých pravdivých správ?
Bohovia smrti.jpg

Bohovia smrti. Akcia, napätie a zimomriavky

Príbeh o prokurátorke, ktorá je na jednej strane slávna a robí všetko preto, aby sa v spoločnosti dodržiavali zákony. Na druhej strane zákony neváha porušiť, ak potrebuje zatajiť vlastnú temnú minulosť.
768x415 azael.jpg

Päť talentovaných autoriek a jeden napínavý román!

Vladimíra Šebová, Ivica Ďuricová, Vanda Kys, Michaela Zamari a Baja Dolce sú mená, ktoré na knižnom trhu v posledných rokoch zarezonovali vlastnými úspešnými románmi. Teraz spojili svoje talenty a napísali napínavý romantický triler. Originálny projekt, aký u nás ešte nebol, dostal názov Azaelov pád a 2.7.2021 vyšiel vo vydavateľstve Venupress.