Internetový knižný supermarket Gorila.sk odporúča

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Gorila
Karin Fossum: Indická nevesta Foto: Gorila.sk
Karin Fossum: Indická nevesta

„Indická nevesta“ je napínavá detektívka a zároveň krásne napísaný ľúbostný román. Karin Fossumová za knihu získala prestížnu sošku Brageho, Golden Dagger Award a Los Angeles Times Book Award.

Práve vďaka „Indickej neveste“ sa Nórke podarilo podmaniť si americký trh. A ten je i pre uznávanú a výnimočnú predstaviteľku severskej detektívky ťažko dosiahnuteľný.

Kritik novín The Times o Fossunovej o novej kriminálke napísal: „Jedna z najlepších autoriek novej severskej vlny. Brilantný opis klaustrofóbneho nórskeho vidieka.“

Starý mládenec Gunder Jomann si nikdy nič nedoprial. Zriedkakedy vyrazil do mesta, nechodil na večierky. Vždy robil čosi v dome, v záhrade alebo sa babral s autom. Nikdy nemal ženu. Aspoň teda nik o nej nevedel. A zrazu sa v Indii zamiloval. Jeho láska mala prísť za ním na nórsky studený vidiek.

Postarší novomanžel však márne čakal na svoju ženu Púnu z indického Mumbaja. Mal ju vyzdvihnúť na letisku. Jeho sestra však havarovala a ležala v kóme v nemocnici.

Požiadal preto o odvoz svojej indickej polovičky miestneho taxikára. Ochotný taxikár však žiadnu Indku na letisku nenachádza. Púna jednoducho zmizla.

O deň nato v malej nórskej dedinke Elvestade nájdu na lúke za obcou mŕtvolu ženy. Je znetvorená na nepoznanie. Konrad Sejer a Jacob Skarre sa púšťajú do vyšetrovania výnimočne brutálnej vraždy. Ak si chcete vychutnať napínavý triler „Indická nevesta“, môžete si ho objednať na webovej stránke knižného supermarketu Gorila.sk

Máša a Medveď – Nové rozprávky o Máši a medveďovi

Pokračovanie úspešnej animovanej televíznej rozprávky v knižnej podobe. Pomaly, ale iste, sa dvojica Máša a Medveď stávajú rovnako obľúbenou, akým boli vlk a zajac z legendárneho seriálu „No počkaj, zajac!“ Neposedné malé dievčatko a starý macino, ktorý nechce nič, len mať pokoj, čo sa mu ale nikdy nepodarí, sú rovnako vtipný ako bola kreslená naháňačka vlka so zajacom.

Máša a Medveď - Nové rozprávky o Máši a medveďovi
Foto: Gorila.sk

Máša a Medveď nie sú žiadnou pojašenou parafrázou amerických televíznych animákov, z ktorých trčí násilie až tak hnusne, že deťom pri ich sledovaní hrozí, že ich vytŕčajúce násilie z obrazovky televízora vypichne oči a cez diery vysaje mozog.

Máša a Medveď (po rusky Маша и Медведь) je ruský seriál pre deti o príhodách nezbedného dievčatka a medveďa, bývalého cirkusového artistu. Seriál vyrábajú za pomoci 3D grafiky. Po prvýkrát ho vysielali 7. januára 2009 na ruskom kanáli Rossija 1. V súčasnosti má seriál 47 epizód. Medzi malými sú podobne populárne knižné verzie veselých rozprávok.

V ďalšom pokračovaní kníh o nezbednej Máši a jej dobráckom kamarátovi medveďovi si vaše ratolesti nájdu rozprávky, či skôr veselé príbehy o tom, čo Máša povystrájala s mobilným telefónom, ako sa s mackom postarali o zvieracieho kamaráta z ďalekých krajín a ako uvarila medveďovi a lesným zvieratkám celý oceán kaše.

Okrem veselých príbehov sú v knihe krásne ilustrácie. Ak chcete vaše deti potešiť aj po Vianociach, neváhajte a nové príbehy Máši a Medveďa si objednajte na webovej stránke Gorila.sk.

Adriana Macháčová, Róbert Dyda: Škandál v lepšej spoločnosti

Takýchto anonymov sa na Slovensku poslalo za vagóny: „DAJ SI POZOR NA MANZELA, PODVADZA TA! TVOJ DOVERNY PRIATEL.“

Adriana Macháčová, Róbert Dyda: Škandál v lepšej spoločnosti
Foto: Gorila.sk

Mali len dve pokračovania. Buď na tým žena mrdla plecom alebo sa začal škandál, ktorý sa skončil prinajlepšom zúrivou hádkou a prinajhoršom rozvodom.

Kam sa však vyberie zdanlivo harmonické a nákladné manželstvo Wolfovcov v novej knihe úspešnej spisovateľskej dvojice Adriany Macháčovej a Róberta Dydu? Lebo pod pozlátkom sa skrývajú netušené veci.

Čo si myslíte, s kým je v posteli ambiciózny Wolf v ukážke z knihy. S udobrenou manželkou alebo milenkou? „Myslíš okrem sexu aj na niečo iné?“ opýtala sa Petra a prikryla sa. „Na peniaze, moc a premiérske kreslo,“ žoviálne zatiahol Albert. „Chcem počuť potlesk, chcem, aby ma milovali tetušky, babičky aj ich krásne vnučky,“ prudko z nej strhol prikrývku.

Môžeme vám len prezradiť, že niekto si najme súkromného detektíva, že na scéne sa objaví mladá atraktívna investigatívna novinárka, ktorú označil anonym za spomínanú milenku, a ktorú čoskoro nájdu mŕtvu.

Podozrenie padá na každý terč jej článkov, na novú politickú superstar Wolfa i na jeho ženu, ktorá odmietla hrať druhé husle.

Spád udalostí naznačuje, že dôležitejšie než samotný zločin je to, kto z neho vyťaží čo najviac. Ako zdolajú účastníci tohto škandálu jeho následky? Dozviete sa, ak si knihu objednáte na stránke Gorila.sk.

Juan Gabriel Vázquez: Hluk padajícich věcí

Vásquezov román má všetky atribúty thrilleru. Od leteckých havárií cez streľbu na ulici až po stratenú lásku. Prenesie vás do Kolumbie v závere 20. storočia, kde zúri vojna drogových kartelov.

Juan Gabriel Vázquez: Hluk padajícich věcí
Foto: Gorila.sk

V knihe sa „magický realizmus“ stáva krutou každodennou skutočnosťou. Vásquez oproti svojmu veľkému krajanovi Gabrielovi García Márquezovi ukazuje svet, kde sa „nadrealita“ stala mrazivou skutočnosťou. Bizarnosti sú tam také obyčajné, že o nich píšu noviny.

Prostredie bezuzdného násilia spojeného s drogami má každodenne čo dočinenia z neuveriteľnosťou. Vásguez píše o fantazmagorických vilách drogových šéfov, divokých zveroch na úteku a všadeprítomnej krvi.

Román „Hluk padajícich věcí“ nie je však len výpočtom násilia, ani plačom nad nevinnými obeťami. Autor zostupuje o úroveň nižšie. Ukazuje, ako všadeprítomné násilie mení vzťahy, osobnosti a dokonca spomienky. O budúcnosti nehovoriac.

Hlavným hrdinom je mladý právnik Antonio, ktorého poznamenali výstrely na jeho známeho, s ktorým išiel práve po ulici. Ricardo zomrel, Antonio žije.

Aby mohol existovať bez nočných môr a výbuchov hnevu, nepotrebuje odpustenie, ale pochopenie. Musí vypátrať, čo bol Ricardo vlastne zač. Nechce primárne odhaliť vraha, ale jeho motív. Pochopiť prečo strieľal. Lebo to je jediný spôsob, ako zostať sám sebou.

Román s prostredia kolumbijského sveta drog si môžete objednať na webovej stránke Gorila.sk

Ella Woodwardová: Lahodne s Ellou na každý deň

Po obrovskom úspechu knihy „Lahodne s Ellou“ rozšírila Ella Woodwardová svoje experimentovanie s jedlom a napísala pokračovanie „Lahodlne s Ellou na každý deň“. Princezná pri sporáku a budúca dedička supermarketového impéria Sainsbury’s vám prezradí, ako si užiť kuchyňu bez mäsa a živočíšnych produktov.

Vegánstvo nebolo nikdy tak sexy ako s touto mladou Britkou. K vareniu a rastlinnej strave ju pritom nepriviedol zbohatlícky rozmar, ale vzácna choroba.

Ako študentka dejín umenia na univerzite v St. Andrews mala strašne rada cukor. Dnes si s hrôzou spomína, že jej stravu na vysokej škole tvorili v podstate len sušienková zmrzlina Ben & Jerry, čokolády plnené karamelom a kyslé cukríkové želé dážďovky. Práve nezdravé jedlo malo spôsobiť, že sa u nej prejavila vzácna choroba – syndróm posturálnej ortostatickej tachykardie, ktorý ničí autonómny nervový systém.

Jej kniha teda vôbec nie je o diéte, ale o radosti zo zdravého jedla, ktoré zlepší váš vzhľad a životný pocit. Ella si uvedomuje, že zdravé jedlo by malo korešpondovať s vaším životným štýlom a príprava jedla by nemala byť zložitá.

Prechod k rastlinnej strave bol podľa nej nepochybne najlepším krokom, aký kedy urobila. Bez nového spôsobu stravovania si už dnes svoj život nevie predstaviť. Cíti sa vďaka nemu vyrovnane a šťastne. Objavila množstvo jedinečných jedál, ktorými môže organizmu dopriať potrebnú pozornosť a zdravie.

Ak chcete spoznať jej jedinečné recepty, objednajte si knihu v knižnom internetovom supermarkete Gorila.sk.

Anthony Doerr: Svetlo, ktoré nevidíme

Román držiteľa Pulitzerovej ceny Anthonyho Doerra „Svetlo, ktoré nevidíme“ je nádherný a strhujúci príbeh mladučkej slepej Francúzky a mladého Nemca, ktorí sa snažia uniknúť pred hrôzami druhej svetovej vojny.

Anthony Doerr: Svetlo, ktoré nevidíme
Foto: Gorila.sk

Nie je to typický vojnový román, aj keď v ňom panuje strach, smrť a bojové situácie. Autor sa sústreďuje na vnútorný svet postáv.

Ako šesťročná stratila Marie – Laure zrak. Otec jej vytvoril miniatúrnu kópiu štvrte, kde žili, aby sa v nej hmatom dokázala orientovať a teda vonku neblúdila. Keď do Paríža vtrhnú Nemci, utekajú s ich najvzácnejším pokladom do Bretónska. Tam už 14 ročné dievča stretáva Wernera, nemeckú nadanú sirotu.

Chlapec sa vyzná v technike. Vďaka jeho schopnostiam ho vezmú na prestížnu internátnu školu Hitlerjugend. Neskôr zaradia do špeciálnej jednotky, ktorá má za úlohu vyhľadávať a likvidovať francúzsky odboj. Werner si začína uvedomovať, že jeho talent má na svedomí mnohé životy. Napokon sa ocitne v pobrežnom meste Saint-Malo, kde stretáva slepú Marie – Laure.

Laure a Werner sú silným príkladom toho, ako sa obyčajní ľudia v ťažko skúšaných časoch musia denne rozhodovať medzi prežitím a morálkou. Doerrovo veľkolepé dielo si spravodlivo zaslúžilo Pulitzerovu cenu. Za Najlepšiu knihu roka ju označil New York Times a za knihu roka zhodne mienkotvorné americké denníky ako Washington Post, San Francisco Chronicle, Seattle Times či britský denník Guardian.

O kvalitách knihy „Svetlo, ktoré nevidíme“, sa môžete presvedčiť aj vy, ak si ju objednáte na stránke internetového knižného supermarketu Gorila.sk.

Daniel Silva: Anglický špión

Daniel Silva bol roky vojnový reportér CNN. Prestalo ho to baviť, lebo chcel písať špionážne romány. TV veľa času na tvorbu neponúka. Išiel na voľnú nohu a vyplatilo sa.

Daniel Silva: Anglický špión
Foto: Gorila.sk

Všetky romány, čo zatiaľ vydal, ho vystrelili do pozície najčítanejšieho autora špionážnych románov v USA a mnohých iných krajinách.

Má dvoch hlavných hrdinov kníh. Jedným z nich je Gabriel Allon. Nikto by v nenápadnom reštaurátorovi nepoznal bývalého izraelského tajného agenta, ktorý po smrti manželky a dcéry žije samotársky. Vždy len dovtedy, kým mu osud neprihrá ďalší prípad. Majster špionážneho žánra ponúka v knihe

„Anglický špión“ už pätnásty román zo série o Gabrielovi Allonovi. Aj tento román vás zatlačí do kresla či postele a nebude sa vám chcieť vstať, kým knihu nedočítate. Pri výbuchu na výletnej jachte zahynie členka britskej kráľovskej rodiny.

Riaditeľ MI6 Graham Seymour sa pri pátraní po jej vrahovi obráti s prosbou o pomoc na Gabriela Allona. Má nájsť muža, ktorý podobne vraždí na celom svete. Eamonn Quinn ako geniálny výrobca bômb a predĺžená ruka nejedného diktátora. Je teda mimoriadne nebezpečný protivník. Našťastie Allon má po ruke profesionálneho zabijaka Christophera Kellera. Spolu sa vydajú dolapiť Quinna.

Ak chcete vedieť, ako sa im to podarí, objednajte si špionážnu novinku na webovej stránke Gorila.sk.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Firmy a inštitúcie Gorila.sk