Nová Agatha Christie prvý raz v slovenčine!

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Kniha

BRATISLAVA 18. februára 2016 (WBN/PR) – V slovenčine už vyšlo množstvo detektívok od Agathy Christie, no túto si môžu jej slovenskí fanúšikovia prečítať po prvý raz. Smrť pri bazéne je vynikajúci detektívny román, ktorý vychádza prvý raz v slovenskom preklade práve v roku, keď si pripomíname 70. výročie jeho vzniku.

Keď sa slávny detektív Hercule Poirot dostaví do vidieckeho sídla Dolina, kam ho pozvala výstredná lady Angkatellová na nedeľný obed, namiesto srdečného prijatia ho čaká šokujúci výjav.

Na zemi pri bazéne leží postrelený muž a umiera, jeho krv steká do vody. Nad ním stojí žena s revolverom v ruke. V zmätku, ktorý vzápätí vypukne, skončí vražedná zbraň na dne bazéna.

Poirot sa ihneď ujíma vyšetrovania tohto bizarného prípadu a postupne si čoraz väčšmi uvedomuje, že navonok vážená rodina ukrýva pred vonkajším svetom celú spleť tajomstiev a že podozrivý je vlastne každý…

„Zápletka prvej triedy. A autorka v najlepších rokoch.“

San Francisco Chronicle

Kniha Smrť pri bazéne vyšla po prvý raz v roku 1946, no doteraz nebola preložená do slovenčiny. Pritom ide o veľmi vydarený prípad Hercula Poirota, ktorý sa stretne s jedným z najlepších protivníkov, akých kedy mal.

Detektívka Smrť pri bazéne je skvelým príkladom „vidieckeho tajomstva“. Výborne vykreslené postavy a vyvrcholenie, ktoré mnohých prekvapí.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia