Staráte sa o svoje zdravie dostatočne?

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Kniha

BRATISLAVA 3. marca 2016 (WBN/PR) – Z viacerých prieskumov vyplýva, že takmer polovica ľudí sa o prítomnosť toxínov v organizme nezaujíma a ani si neuvedomuje, aké ohrozenie sa ukrýva jednak v znečistenom prostredí (vrátane nášho najbližšieho okolia) a jednak vo vysoko spracovaných „prefabrikovaných“ potravinách.

.

A teraz ruku na srdce – kedy ste sa naposledy zamysleli, či neprijímate príliš veľa toxínov? Či by nebolo dobré vnútorne očistiť svoj organizmus?

Že načo? Netreba? Stravujete sa dobre a striedmo?

Škodlivé zlúčeniny sú v súčasnom svete všadeprítomné. Nachádzajú sa vo vode, v pôde i v potrave. Zvyčajne sa vyskytujú v malých dávkach a v nízkej koncentrácii, ale ich dlhoročné pôsobenie môže viesť k značnému oslabeniu organizmu, zníženiu imunity, chronickej únave či k rozvoju početných chorôb.

V novej knihe Očistné kúry okrem iného nájdete pečeňovú a obličkovú kúru, ryžovú diétu a zoznam škodlivých prísad v potravinách.

Zdroje toxínov

1. Znečistené prostredie (výfukové splodiny, prostriedky proti hmyzu, priemyselné odpady atď.).

2. Nadbytok liekov, predovšetkým liekov proti bolesti a antibiotík.

3. Potravinové prísady – farbivá a konzervačné látky.

4. Chemické prísady v kozmetike, pracích práškoch a čistiacich prostriedkoch.

5. Drobné prehrešky a návykové látky – alkohol, cigarety, narkotiká a iné.

Toxíny v potravinách

V roku 2001 prijali tzv. Štokholmský dohovor o perzistentných organických látkach s medzinárodnou platnosťou, ktorý upravuje výrobu, dovoz a vývoz trvalých nebezpečných látok, ktoré majú škodlivý vplyv na ľudské zdravie a ohrozujú život človeka. Medzi dvanásť najnebezpečnejších látok (nazývaných „hanebná dvanástka“) patria okrem iných pesticídy a iné vedľajšie produkty chemickej výroby.

Odhaduje sa, že priemerná denná spotreba potravinových prísad škodlivých pre organizmus môže dosahovať dokonca až 10 – 20 gramov. Najviac takýchto prísad, akými sú škrob, želatína, pektín, guarová guma, konzervačné látky, majú:

– mliečne výrobky (10 g na 150 g jogurtu),

– nápoje v prášku,

– margaríny (3 g na 100 g),

– zákusky.

Prírodné očistné kúry, overené doktorkou Jadwigou Górnickou počas mnohoročnej lekárskej praxe, prispejú k tomu, aby sme sa mohli tešiť dobrému zdraviu po dlhé roky. Aj preto odporúčame knihu Očistné kúry – Cesta ku zdraviu.

V knihe okrem iného nájdete:

• zoznam zdraviu škodlivých prísad do potravín

• ryžovú diétu

• pôsty a hladovky

• očistnú pečeňovú a obličkovú kúru

• terapiu šťavami

Prečítajte si viac o knihe Očistné kúry

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia