Nový román od J. K. Rowling vyjde pod názvom Hodvábnik

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
J. K. Rowling je jednou z najúspešnejších spisovateliek súčasnosti.
J. K. Rowling je jednou z najznámejších a najúspešnejších spisovateliek súčasnosti. Foto: SITA/ AP

BRATISLAVA 2. októbra (WEBNOVINY) – Detektívny román The Silkworm britskej autorky J. K. Rowling, ktorý vydala pod pseudonymom Robert Galbraith, vyjde v slovenskom preklade pod názvom Hodvábnik.

Pokračovanie románu Volanie Kukučky (v origináli The Cuckoo’s Calling vydané v roku 2013, pozn. SITA) prinesie opäť príbeh detektíva Cormorana Strikea a jeho asistentky Robin, ktorí budú riešiť prípad zmiznutia spisovateľa Owena Quinea. Kniha by sa v preklade Diany Ghaniovej mala na pulty predajní dostať na jar 2015.

J. K. Rowling je jednou z najznámejších a najúspešnejších spisovateliek súčasnosti. Slobodnú matku žijúcu zo sociálnej podpory preslávila séria kníh o mladom čarodejníkovi Harrym Potterovi, ktorá sa stala vôbec najlepšie predávajúcou sa knižnou sériou.

Na celom svete sa z nej predalo viac než 450 miliónov výtlačkov a z Rowling sa stala multimilionárka, ktorú v roku 2010 redaktori najvýznamnejších britských magazínov vyhlásili za najvplyvnejšiu Britku. Na základe príbehov o Harrym Potterovi vznikli rovnomenné filmy, v ktorých mladého čarodejníka bojujúceho proti zlu v podobe krutého lorda Voldemorta stvárnil Daniel Radcliffe. Autorka plánuje pod pseudonymom Robert Galbraith vydať aj ďalšie detektívky.

Informácie pochádzajú od marketingovej manažérky vydavateľstva Albatros Media Slovakia Lucie Hlubeňovej a z archívu agentúry SITA.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Daniel RadcliffeJ. K. Rowling