Temná hrdinka sa vracia

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať

BRATISLAVA 2. októbra (WBN/PR) – Autumn Rose je výnimočné dievča s nadprirodzenými schopnosťami. Pochádza z významného rodu, ktorý vládne najsilnejšou mágiou. Po smrti starej mamy ju osud zavial do ospalého mestečka na pobreží Anglicka, kde pod povrchom zdanlivo pokojného života driemu temné tajomstvá.

Pokračovanie slávneho románu Temná hrdinka je tu. Novinka Abigail Gibbsovej Jesenná ruža nadchne všetkých čitateľov, ktorí milujú fantasy, príbehy s nadprirodzenými prvkami.

Jej osud vytesali do kameňa

Hrdinka Autumn má ako strážkyňa jediné poslanie, a to chrániť ľudské bytosti pred skupinou krutých Sagijcov, zvaných Exterminovia. V škole však zažíva len pohŕdanie a výsmech. Keď sa v jej živote nečakane objaví príťažlivý mladý študent s rovnakými zvláštnymi jazvami na pokožke, ako má Autumn, jej svet sa obráti naruby. V noci však čelí strašidelným snom o dievčati z ľudského rodu, ktoré zvedie Temný princ. Autumn musí rýchlo vymyslieť spôsob, ako ju zachrániť. Inak bude neskoro…

Abigail Gibbsová začala svoj príbeh publikovať na internete ako 15-ročná, len tak pre radosť…a rozpútala hotové šialenstvo, keď kniha zaznamenala neuveriteľných 16 miliónov kliknutí! Potom dobyla knižný svet a jej Temnú hrdinku označili za najvášnivejší upírsky príbeh, aký ste kedy čítali.

Abigail je fascinovaná upírskymi ságami, no v skutočnosti sa bojí krvi a je veľkou zástankyňou vegetariánstva, čo ju inšpirovalo pri písaní svojich kníh. Vyrástla na Harrym Potterovi (Kameň mudrcov prečítala osemnásťkrát!).

Prečítajte si úryvok z novinky Jesenná ruža:

Náhle mi došlo, aké tu vládne ticho. Okrem hlasov pri mojom uchu som nič iné nepočula. Ani len vánok v korunách stromov, hluk davu, či sirénu sanitky, čo prišla po Valériu. Skoro nič som už necítila, ruky som mala studené a zem bola mäkká. Vari sa vznášam? Oslobodená a vznášajúca sa, konečne nie pád do tmy.

Cítila som si len pery a vnímala som dych pri uchu. „Milujem ťa, Autumn Rose. Vždy ťa budem milovať. Preto som prišiel. Preto som všetko udržiaval v tajnosti. Nie kvôli nejakým príkazom alebo kvôli osudu. Chcem ťa ochraňovať. A sľúbil som, že sa budem o teba vždy starať, na život aj na smrť. Ak prežiješ, nikdy ťa neopustím. Ak zomrieš, chcem odísť s tebou. Už nikdy sa nebudeš cítiť opustená.“

Neviem, či existuje úprimná láska, ale v tej chvíli som uverila, že láska dokáže premôcť aj smrť.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať