Spisovateľ Peter Krištúfek vydáva novelu Ema a smrtihlav

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Kniha
Foto: www.google.plus.com

BRATISLAVA 24. októbra (WEBNOVINY) – Slovenský spisovateľ Peter Krištúfek vydáva novelu Ema a smrtihlav. Dej novinky sa odohráva v 40. rokoch minulého storočia v ére Slovenského štátu.

Príbeh sa zameriava na malého Šimona, ktorý sa počas vojny musí ukrývať v chlieve u priateľky jeho matky. Vychádzať von môže len v noci na zadný dvor. Spoločnosť mu robia iba časopisy, a tak uniká do sveta snívania, ktorý postupne splýva s realitou.

Krst novinky sa bude konať v utorok 11. novembra v bratislavskom kníhkupectve Artforum. Dielo uvedie do života Kornel Földvári. Podujatie sa začne o 19:00. Večerom bude sprevádzať Dado Nagy. O hudobný program sa postará Stroon.

Peter Krištúfek má na konte zbierky poviedok Nepresné miesto (2002) či Voľným okom (2004). Za román Šepkár (2008) získal Prix du livre Européen (Cenu európskej knihy). Ďalší román Dom hluchého (2012) preložili aj do angličtiny. Vlani na trh uviedol publikáciu Atlas zabúdania. Je trojnásobným finalistom súťaže Poviedka a trojnásobným finalistom ceny Anasoft Litera. Venuje sa tiež filmu.

Informácie pochádzajú od Moniky Kompaníkovej z vydavateľstva Artforum a z webstránky www.peterkristufek.com.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Kornel FöldváriPeter Krištúfek