Čítajte s Gorila.sk: John Green - Papierové mestá

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
John Green - Papierové mestá Foto: IKAR / Gorila.sk

BRATISLAVA 17. decembra (WBN/PR) – Vďaka Johnovi Greenovi začali čítať mnohí adolescenti, ktorých dovtedy zaujímali len písmenká na sociálnych sieťach. Píše knihy, ktoré ich jednoducho lákajú. Ak ste starší, ale mladí duchom, veľmi ľahko sa s Greenovými postavami a ich príbehmi stotožníte.

V Papierových mestách je prvým hrdinom Quentin Jacobsen (Kvéčko). Taký obyčajný stredoškolák, až je nudný. Dobre sa učí, u nich doma všetko klape a nepatrí do zlej partie. Od malička je celý paf do susedky Margo Rothovej – Spiegelmanovej, jeho pravého opaku. Na gitare ju naučil hrať akýsi dedko v polorozpadnutom mississippskom dome. Kočovala s cirkusantmi. Na koncert známej kapely sa dostala ako fiktívna frajerka basistu. Keď s ňou chcel naozaj chodiť, dala mu kopačky.

Póly sa prepólujú, keď mu Margo raz vlezie do izby oblečená ako Nindža. Chce sa pomstiť bývalému frajerovi a kamarátom. Kvéčko jej začne pomáhať i začnú sa diať veci nevídané. Krásny námet, nie? A ešte ako je majstrovsky spracovaný. Papierové mestá sú knihou, ktorú neprečítať je hlúposťou.

Knihu John Green – Papierové mestá si môžete kúpiť v internetovom kníhkupectve Gorila.sk

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Firmy a inštitúcie Gorila.sk