Jedinečný a limitovaný Leonardo

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia

BRATISLAVA 5. októbra (WBN/PR) – Exkluzívna, ručne viazaná kniha o mužovi, ktorý ovplyvnil celé ľudstvo. „Podľa mňa je Nekonečný Leonardo vydavateľskou udalosťou roka 2015,“ myslí si Iveta Malachovská, moderátorka krstu tejto výnimočnej knihy. Ide o doposiaľ najkomplexnejšie zobrazenie Leonarda da Vinciho, génia, ktorý svojím dielom azda najviac poznačil 2. tisícročie nášho letopočtu. Vďaka najnovším objavom, ktoré vedci odhalili, ponúka mnohé prekvapivé fakty a nové pohľady na Leonardov život, osobnosť a rodinu. Kniha vychádza v špeciálnej edícii a tomu zodpovedá aj cena.

Nekonečný Leonardo nie je bežná kniha.

Po prvý raz je predstavený celkový prierez géniovou tvorbou: maliarske diela, skice a štúdie zo zbierok európskych krajín (Taliansko, Nemecko, Francúzsko, Španielsko, Holandsko, Veľká Británia, Švajčiarsko, Rakúsko), aj z USA, Kanady a Japonska. Predstavuje aj diela zo zbierky anglickej kráľovnej Alžbety II.

V knihe je aj 16 strán reprodukcií vytlačených na kvalitnom pergamene, na aký maľoval aj Leonardo.

Aj preto je jeho cena nad pomery bežných Slovákov. Základná cena 990 EUR, prvých 10 očíslovaných exemplárov s ešte vyššou cenou, ale tie sa predali ako prvé. Knihu si možno prezrieť na špeciálnej stránke www.luxusnakniznica.sk.

Hľadali sme sériu nádherných kníh, ktoré by priniesli oveľa viac ako len popis umeleckých diel a ich tvorcov. Na knižnom veľtrhu vo Frankfurte nad Mohanom sme natrafili na talianskeho vydavateľa Scripta Maneant, ich kniha sa nám zapáčila a po rokovaniach sme sa rozhodli vydať ako prvého Nekonečného Leonarda,“ vysvetľuje zrod tejto unikátnej knihy Gabriela Belopotocká z vydavateľstva Ikar.

Autorom knihy Nekonečný Leonardo je riaditeľ talianskeho Musea Ideale Alessandro Vezzosi a Agnese Sabatová. Obaja sú svetovo uznávaní vedci, leonardisti. Vezzosi sa Leonardovi a ďalším umelcom venuje už 40 rokov a takáto kniha na svetovom trhu ešte nie je.

A prečo Nekonečný Leonardo? „Pretože Leonardo je nekonečná studnica prekvapení a zaujímavostí. Je to osobnosť, ktorá nás stále, aj po stáročiach, nejako obohacuje a stále nám prináša čosi nové, netušené,“ vysvetľuje Agnese Sabatová.

Nekonečný Leonardo dokazuje, že ešte stále je mnoho vecí, ktoré o tomto geniálnom umelcovi nevieme a ktoré budú ešte len objavené. Podľa Vezossiho existuje ešte stále okolo 4000 zabudnutých alebo stratených stránok z Leonardových zápiskov a denníkov.

Pozrite si jedinečnú knihu Nekonečný Leonardo na stránke www.luxusnakniznica.sk.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Firmy a inštitúcie Ikar