Dudáš sa vzdáva kandidatúry vo Svidníku

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
SNS
Foto: SITA/Jozef Jakubčo

PREŠOV/SVIDNÍK 10. novembra (WEBNOVINY) – Regionálna tlač vo Svidníku priniesla tento týždeň informáciu, že kandidatúry na post primátora vo Svidníku sa vzdáva jeden zo štyroch kandidátov, 53-ročný Cyril Dudáš (SNS).

Predseda mestskej volebnej komisie vo Svidníku Jozef Kurty dnes pre agentúru SITA uviedol, že žiadne oficiálne písomné vzdanie sa kandidatúry od Cyrila Dudáša nemá a do dnešného dňa ho nezaevidovala ani pracovníčka podateľne mestského úradu.

Cyril Dudáš dnes agentúre SITA potvrdil, že kandidatúry na post primátora sa oficiálne vzdá v piatok 12. novembra pred zasadnutím okrskových volebných komisií, kedy odovzdá zapisovateľke mestskej volebnej komisie svoje písomné odstúpenie.

Svoj zámer nekandidovať na primátora aj dôvody, ktoré ho k tomu viedli, zverejnil v miestnych novinách, no následne musel služobne odcestovať a nestihol urobiť tento krok aj oficiálne listom. Ako sa vyjadril, jeho rozhodnutie je definitívne, hoci to preňho nebolo ľahké.

Robí tak preto, aby vo Svidníku došlo k zmene na poste primátora a vo voľbách sa zbytočne netrieštili hlasy. Voličom nebude odporúčať, ktorému z kandidátov majú dať svoj hlas. Je však známy tým, že verejne kritizoval súčasné vedenie mesta. Bol predsedom petičného výboru proti výstavbe kontajnerových bytov pre Rómov v blízkosti skanzenu. Organizoval protestné aktivity. Stojí za skupinou občanov, ktorí zvažujú podanie na prokuratúru, lebo je presvedčený, že došlo k pochybeniu pri vydaní stavebného povolenia, keďže v tom čase nebola platná zmena územného plánu. Cyril Dudáš kandiduje aj na post poslanca mestského zastupiteľstva, podľa jeho slov tejto kandidatúry sa nemieni vzdať.

Po stiahnutí kandidatúry Cyrila Dudáša na post primátora ostanú v hre o prvého muža Svidníka traja – súčasný primátor Michal Bartko (nezávislý), riaditeľ strednej školy Pavel Olejár (Smer-SD, ĽS-HZDS) a zamestnanec centra voľného času Ján Holodňák (nezávislý). Na 17 poslaneckých miest kandiduje 97 záujemcov.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať