V Kráľovskom Chlmci vynášajú prázdne hlasovacie lístky

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Komunálky
Foto: SITA/Michal Svítok

KRÁĽOVSKÝ CHLMEC 27. novembra (WEBNOVINY) – V Kráľovskom Chlmci v okrese Trebišov pozorovatelia nezávislých kandidátov zaznamenali tzv. volebnú reťaz a už na to upozornili štátnu políciu, ktorá podľa nezávislého kandidáta na poslanca mestského zastupiteľstva Árpáda Kalaposa situáciu preveruje. Ako vysvetlil Kalapos, vo volebnej miestnosti vhodí volič prázdnu obálku do urny, hlasovacie lístky vynesie von a druhý volič vojde s už zakrúžkovanými kandidátmi na lístku do hlasovacej miestnosti, vloží ich do obálky a vhodí ich do urny, svoje prázdne lístky zoberie von, a tak to pokračuje. „Robia to za päť eur tunajší rómski voliči z ulice Lajosa Kossutha blok 5 a 6. Polícia nás informovala, že to už preveruje,“ povedal Kalapos.

Kalapos súčasne upozornil miestnu aj Ústrednú volebnú komisiu, že zástupcom nezávislých kandidátov na poslancov nedovolili v niektorých okrskoch účasť na voľbách ako pozorovateľov. „Na stanovisku zotrvali i napriek odporúčaniu Ústrednej volebnej komisie, ktorá to vybavovala telefonicky,“ povedal Kalapos.

Podľa Kalaposa aj niektoré politické strany porušujú volebný zákon

„Strana Smer-SD a SMK zváža rómskych obyvateľov na svojich autách do volebných miestností, strana Most-Híd zase kupuje hlasy rómskych obyvateľov za zemiaky, klobásu a mrazené kurčatá,“ tvrdí Kalapos. Na otázku, či už podali trestné oznámenie na políciu Kalapos odvetil, že „o tom telefonicky informoval náčelníka polície“.

Niektorí kandidáti ponúkajú voličom údajne aj desať eur

Ako pre agentúru SITA uviedla zapisovateľka mestskej volebnej komisie Ildikó Molnárová, dostali viacero sťažností a oznámení, že niektorí kandidáti ponúkajú voličom desať eur, fľašu a iné veci. Doložila, že ich postúpili Obvodnej volebnej komisii v Trebišove. „Predseda mestskej volebnej komisie Viktor Dako spolu s podpredsedom odišli na políciu podať oznámenie z podozrenia porušenia volebného zákona,“ povedala Molnárová.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať